Népszabadság: Orbán erkölcse
Ha valakinek egyetlen pillanatig megfordult is a fejében, hogy itt valamiféle konszolidációs időszak jön Orbán újrázásával, jobb, ha ezt feledi.
Népszabadság: Orbán erkölcse

Orbán Viktor már nem taktikázik. Nem akar meggyőzni, nem akar érvelni, nem akar bizonytalanokat megszólítani, nem akar új szavazókat szerezni – semmi más szándéka nincs, mint hogy egyben tartsa és felszítsa azt a közvélemény-kutatások alapján úgy kétmilliósra becsült szavazótáborát, amellyel érzése szerint sikeresen szállhat szembe ellenfeleivel – akiket persze nem ellenfeleinek tart, inkább a legyőzendőknek.

 

Annak pedig, akit végképp le kell győzni, illik nevet is adni: ők a kommunisták. A győztesek pedig: a rendszerváltók. Mármint azok a rendszerváltók, akiknek a rendszerváltás lehetősége kétszer adatott meg: az első ugyan nem egészen úgy sikerült, ahogy gondolták, de most, e második olyan nagyon, hogy még önnön rendszerváltó mivoltukat is legyűrték.

 

Orbán Viktor tehát nem évértékelő beszédet tartott, hanem kampánynyitót, s ehhez vonultatott fel minden kelléket, székely emberes mondással, rosszízű viccel és jó barátjával, Winstonnal, aki a beszédet hallgató fiatalok kedvéért nem egy kutya, hanem sir Winston Churchill volna, de a fenébe a részletekkel.

 

Az írás folytatását a nol.hu-n olvashatják el.

 

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
3    *    4    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.