Népszabadság Online vélemény: A nagy tőke
Orbán Viktor szerint a nemzeti együttműködés rendszerében csak nagytőkések vannak, oligarchák nincsenek. Ez kétségkívül szellemes megközelítés.
Népszabadság Online vélemény: A nagy tőke

E kijelentését alá is támasztotta azzal, hogy „a mi fölfogásunk szerint oligarcha az a milliárdos, aki közvetlen politikai hatalmat is akar szerezni a gazdasági súlya mellé, az ország fontos ügyeinek eldöntését is saját hatáskörébe akarja vonni, elfoglal például egy pártot (...), vagy miniszterelnökké választják, így egy adott parlamenti többség támogatásával egy kézbe kerül a milliárd és a politikai hatalom”.Ez kétségkívül szellemes megközelítés, ami biztos elégedett kuncogásra késztette a kormányfőt aznap este otthonában, amint tokajit kortyolgatott, lám, megint milyen jól megmondta az átok kommancsoknak, csakhogy volna itt néhány probléma az okfejtéssel, még akkor is, ha távol áll tőlünk a kötözködés szándéka, hiszen együttműködünk.

 

Mégis, Orbán Viktor nem azt tagadta, hogy képviseli a Közgép (tehát Simicska) érdekeit, hanem azt, hogy nevezett oligarcha volna, hiszen, úgymond, nem törekszik politikai befolyásra. Ehhez hozzátehetnénk: már hogy a fenébe ne törekedne rá, mint ahogyan nyilván arra törekszik Demján Sándor és a vállalkozói szektor is, hogy csak egy példát említsünk, hiszen az ő érdekükért folytat aktív társadalompolitikát Orbán Viktor és kormánya, amelynek a lényege az volna, a szegény gyereke ostoba legyen, és menjen munkásnak az üzemeikbe, lehetőleg minél olcsóbban.

Az írást a Nol.hu-n olvashatja el.

 

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
7    -    8    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.