Népszabadság: A BM 400 ezres tömege
A Belügyminisztérium az október 23-án tartott orbánista demonstráció résztvevőinek számát jelentősen felül-, az ellenzéki rendezvények látogatottságát pedig ugyanilyen módon alulbecsülte.
Népszabadság: A BM 400 ezres tömege

januári békemenet alkalmával a BM rendhagyó módon közleményben tudatta, hogy közel 400 ezren vonultak utcára, hozzátéve: „emberemlékezet óta Magyarországon ekkora tömeg még nem demonstrált a kormány és politikája mellett”. Ha valaki ott volt a rendszerváltás hajnalán tartott hatalmas, százezresre tehető demonstrációkon, és még nem veszítette el a józan eszét, tudja: bármennyire sokan voltak a januári békemeneten, távolról sem annyian, mint a BM állította.

 

Nem kizárólag a benyomásainkra kell hagyatkoznunk. Kollégánk annak idején kiszámolta: ha a békemenet útvonalának teljes hosszában, a Hősök terétől a Kossuth térig tartó szakaszon végig, faltól falig lettek volna emberek (négyzetméterenként kettő), akkor is legfeljebb 180 ezren lehettek volna. (A Kossuth téren pedig akkor sem férnek el többen nyolcvanhétezernél, ha minden négyzetcentimétert kihasználva összezsúfolódnak, de valószerűtlen, hogy ennyien fogadták volna a menetet.)

 

A nyilvánvaló torzítás ellenére a kormányzati propaganda számítása bevált, a manipulált adat nyomot hagyott a felületes hírfogyasztók agyában.

 

A teljes írás a nol.hu-n olvasható.

 

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
1    +    4    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.