Nemzeti sport lesz az adócsalás?
"Dávid Ferenc, a VOSZ főtitkára kőkeményen beszólt a kormánynak. Azt mondta, hogy ha valóban megszüntetik az EVA-t, vagy 30-ról 35 százalékra emelik az adókulcsát, akkor nagyjából 50 000 ma még tisztességesen adózó kisvállalkozó megy át a szürke, vagy feketegazdaságba." - írja a stop.hu
Nemzeti sport lesz az adócsalás?

A hírportálon olvasható publicisztikai írás elsősorban az adómorálról, a vállalkozói szféráról és a következetességről szól:

 

"Annak idején kimondottan a kisvállalkozóknak találták ki, hogy azoknak ne kelljen ezernyi kimutatást készíteniük, számlahalmokat gyűjteniük, és főleg (bár ez nyilván sosem hangzott el) ne kelljen csalniuk. A tételes adózást ugyanis a korábbi jogalkotók úgy határozták meg, hogy aki betű szerint mindent bevallott, és mindent elszámolt, az csődbe ment. Jött az EVA: fizesd be a bevételed negyedét, és Te is jól jársz, mert nem kell trükköznöd, és az állam is jól jár, mert jönni fog az adód. A terv bevált, akik addig kilométert számoltak, és számlára vették a kenyeret is, elkezdtek szépen adózni. Egyszerűen jobban megérte fizetni, mint ügyeskedni.Hogy azután kinek szúrja a szemét az EVA, nem tudni pontosan, de a kiszivárgott hírek szerint hamarosan megszüntetik. Ez azért is fura, mert Orbán Viktor tavaly májusban még úgy nyilatkozott, hogy nem megszüntetni, inkább kiterjeszteni kell ezt az adófajtát. "Ha a kérdést úgy tesszük fel, hogy milyen adórendszert szeretnénk Magyarországon, akkor a válasz az, hogy szeretnénk, ha az egyéni vállalkozók, egy bizonyos értékhatár és forgalom alatt dolgozó vállalkozók, azok a lehető legegyszerűbb és a legkönnyebb adózási rend szerint adózhatnának.""

 

A telsjes írást a stop.hu-n olvashatja el.

 

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
2    -    4    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.