Nemzeti felsőoktatás: paraszt, maradj az eke szarvánál
 
A Hírszerző publicistája szerint az új felsőoktatási koncepcióval  a röghöz kötés több évszázados hagyománya új erőre kap a XXI. századi Magyarországon.
Nemzeti felsőoktatás: paraszt, maradj az eke szarvánál

 

„Az oktatási államtitkársággal az elmúlt bő egy évben kissé úgy voltunk, mint a Monty Python -féle Hülye Járások Minisztériumával. Nem igazán értettük, hogy minek is költünk erre pénzt, de miután sok vizet nem zavartak, ráadásul viccesek is voltak, rájuk hagytuk a dolgot. Az államtitkárság eközben szorgalmasan gyártotta az újabbnál újabb törvénytervezeteket a minisztériumi iratmegsemmisítők számára, néha pedig a nyelvtanulás rejtelmeibe engedett betekintést John Cleese módjára. Sajnos egyszer minden jónak vége szakad” – írja Stemler Miklós a hirszerzo.hu portálon.

 

Stemler Miklós szerint „az új felsőoktatási keretszám tervezetek kombinálva a Matolcsy-féle adópolitikával garantálják, hogy egy arra érdemtelen, azaz szerény anyagi körülmények között élő fiatal se jusson be a felsőoktatásba, hacsak nem vállalja évtizedekre szóló eladósodását. A röghöz kötés több évszázados hagyománya új erőre kap a XXI. századi Magyarországon.”

 

A teljes cikket a hírszerző oldalán olvashatja.

 

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
4    +    1    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.