Nemzeti Dohányboltok vs. kiskereskedők 1:0
Ahogy azt sejteni lehetett, a haverok számára kiosztogatott trafikoknak “köszönhetően” sorra mennek tönkre a hagyományos kisboltok és zárnak be a hagyományos újságos standok is.
Nemzeti Dohányboltok vs. kiskereskedők 1:0

A hagyományos kiskereskedők 2013. július 15-e óta a forgalmuk 20-40%-át bukták el. Emiatt – főként a kistelepüléseken – kénytelenek lehúzni a rolót. Eközben az új trafikosok a külön törvényben biztosított 2,5-szeresére emelt árréssel átlagban havi két millió forintot kaszálnak.

 

Tudni lehetett

 

Még azokban a régi szép időkben, amikor nem csak a Nemzeti (sic!) Dohányboltokban lehetett cigarettához jutni, de az államosítás “ötlete” már kipattant Lázár János “tehetséges” fejéből, a Füstölgők Társasága készített egy felmérést. 111 kisboltost kérdeztek meg arról, hogyan érintené a monopólium bevezetése az üzletüket.

 

Az adatokból az derült ki, hogy a megkérdezett üzletek 74,8 százalékánál a dohánytermékek árusítása jelentős árbevételt hoz és bővíti a választékot. A kiskereskedők túlnyomó többsége (81,1 százalék) árbevétel-csökkenésre számít a szabályozás bevezetése esetén. Jelentős részben, a válaszadók 43,2 százalékánál pedig az a félelem is megjelent, hogy vásárlóik egy része elpártol tőlük, és más üzletekben intézi majd a bevásárlásait, ahol a közelben dohányterméket is lehet kapni.

 

A válaszadók egyharmada (33,3 százalék) számolt az elbocsátással, mert a dohánytermék-forgalom kiesésével kevesebb eladóra lesz szükség az üzletében. Mindössze 8,1 százalék gondolta úgy, hogy a dohánytermékek eltűnésének nem lesz különösebb hatása az üzlet forgalmára. Az üzletek 15,3 százalékára a szabályozás végzetes hatással lesz: dohánytermékek árusítása nélkül be kell zárni a forgalom drasztikus csökkenése miatt.

 

Az írás folytatása az Egyenlítő TV blogon olvasható.

 

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
6    *    7    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.