Nem csak erkölcstelen, jogtalan is – végtörlesztés helyett kamatplafont!
"Erkölcstelen és jogtalan, hogy a felső tízezrek végtörlesztésének árát a többi adós fizeti meg." - áll az LMP közleményében.
Nem csak erkölcstelen, jogtalan is – végtörlesztés helyett kamatplafont!

"Erkölcstelen és jogtalan, hogy a felső tízezrek végtörlesztésének árát a többi adós fizeti meg. Az Európai Központi Bank megerősítette: a magyar kormány megsértette az európai előírásokat a végtörlesztéssel. Eközben a legnagyobb bajban lévő adósok terhei tovább súlyosbodnak. Az LMP kamatplafont javasol a végtörlesztés helyett és nem érti, hogy a többi ellenzéki párt miért asszisztál a jogsértő folyamathoz." - bírálják az LMP-s parlamenti képviselők a kormány intézkedését.

 

"A PSZÁF minapi bejelentéséből kiderült, hogy az októberi, több mint 29 ezer végtörlesztőből csupán 485 forinthiteles volt, a többiek saját erőből törlesztettek. A kormány döntésével a devizaadósok leginkább fizetőképes három százaléka tudta csak maga mögött hagyni a rekordszintre emelkedő törlesztő részleteket, a többi 950 ezer adósnak eddig nem jutott mentőcsónak. Ha marad ez a tendencia, akkor az év végéig éppen a leghitelképesebb adósok tíz százalékának nullázódik a tartozása, míg a fennmaradó kilencven százaléknak tovább nő a terhe; hiszen a végtörlesztés közvetlenül is gyengíti a forintot a bankok frankvásárlása és a kockázatok növekedése miatt, ez pedig közvetve a forint bedőléséhez is hozzájárul.

 

 A bajban lévő adósok kilencven százaléka fizeti meg annak az árát, hogy az adósok felső tíz százaléka megmenekülhet. Mindeközben zajlanak az árverések; nemrég egy eladósodott tulajdonos inkább felgyújtotta a házát, mint hogy az a bank kezébe kerüljön. Ezzel párhuzamosan az Európai Központi Bank nyilvánosságra hozta, hogy a kormány érdemben nem konzultált a törvényről, tehát megsértette a kötelező konzultáció előírását. A kabinetnek fel kellett volna függesztenie a végtörlesztési törvény tárgyalását, amíg le nem zárul az egyeztetés." - olvasható az Ertsey Katalin és Vágó Gábor jegyezte közleményben.

 

A teljes írást a lehetmas.hu-n olvashatja el.

 

Kép forrása: lehetmas.hu

 

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
1    +    6    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.