Munkára, zabhegyezésre kész
Rosszabbul élünk, mint lehetne, de legalább felvettünk jó sok zabhegyezőt. Gratulálunk a közmunkaprogramhoz!
Munkára, zabhegyezésre kész

Nő a foglalkoztatottság, mint a bolondgomba, hirdeti a kormányzat, és a kormányközeli intézet által szerkesztett „információs” honlap, remek grafikával, ahol 10%-os változás tízszeresnek látszik. Sikeres a közmunkaprogram, mondják ugyanők.

 

Kétségtelen, csak attól függ, mit értünk siker alatt.

 

Tudom, hogy a számok keveseket érdekelnek, de azért érdemes vetni rájuk egy pillantást. A foglalkoztatottság szinte folyamatosan nő, az előző év azonos negyedévéhez képest a 15-74 éves korosztályban 1,4%-kal bővült. Hurrá, fanfár. Azt nagyjából mindenki elismeri, hogy ezeknek a munkahelyeknek a zöme a közmunkaprogramban jött létre, és itt általában véget is érnek az elemzések. A kormánynak és barátaiknak ezzel teljesül is a siker minden kritériuma, hiszen sokszor előadott filozófiájuk szerint minél többen dolgoznak, automatikusan annál jobb lesz mindenkinek. Az első feltétel teljesült, tehát szükségszerűen a másodiknak is így kell lennie, hiszen ők ebben az összefüggésben hisznek.

 

Pedig. Pedig a GDP ugyanebben az időben csupán 0,5%-ot növekedett, és örülhetünk, hogy növekedett valamennyit egyáltalán.

 

Az írás folytatása a hvg.hu-n olvasható.

 

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
2    +    9    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.