MSZP: úton a teljes megújulás felé?
Jóváhagyta az MSZP Országos Választmánya a szocialista párt jövő évi választási programját, valamint a párt országos elnöksége által előterjesztett uniós és országgyűlési választási listát.Jókora csalódást okozhattak azoknak a szocialisták, akik pár héttel ezelőtt arról cikkeztek: régi arcok vannak a lista befutó helyein.
MSZP: úton a teljes megújulás felé?

Az első harminc helyen ugyanis javarészt friss, fiatalos jelöltekkel találkozhatunk. Akár tetszik, akár nem, ideje lesz elfogadni, hogy az MSZP igenis jó úton halad a teljes megújulás felé.

 

„A Hírhatár szocialista forrásokból úgy értesült, hogy négy régi motoros, Szekeres Imre, Puch László, Boldvai László és Baja Ferenc egyaránt befutó helyet kapott az MSZP országos listáján.” – olvashattuk 2013. szeptember 20-án a nevezett portálon.

 

Azt ugyan nem tudjuk, hogy mégis milyen forrásokból szerezte az információkat a Hírhatár, mindenesetre a fenti sorokra teljes egészében rácáfol a szocialisták szombaton elfogadott országos listája.

 

Ebben az első tíz helyet Mesterházy Attila, utána Botka László, Tóbiás József, Gúr Nándor, Harangozó Tamás, Molnár Zsolt, Lukács Zoltán, Simon Gábor, Hiller István és Kunhalmi Ágnes kapta meg. De az első húszban is többnyire olyan fiatalos arcok kaptak helyet, mint például Velez Árpád, Legény Zsolt, Szakács László vagy Heringes Anita.

 

Ezzel szemben, Puch László csak a 35., Baja Ferenc a 37., Juhász Ferenc a 39., Boldvai László a 44., míg Szekeres Imre csak az 51. helyen szerepel.

 

Az európai parlamenti lista is hasonló képet mutat: ezt Szanyi Tibor vezeti, őt követi Ujhelyi István, Gúr Roland, Veres János, Gurmai Zita, Winkfein Csaba, Mudri György, Kolozs András, Szabó Vilmos, illetve Tüttő Kata fővárosi képviselő.

 

Nyilvánvalóan nem okoz sok örömöt ez azoknak, akik rendre az MSZP megújulásra való képtelenségéről és a „régi bölények” irányításáról regélnek. A valóságban Mesterházy Attila pártelnök (aki az elmúlt három év munkájáért teljes joggal vezeti a listát) tartotta magát 2010-es ígéretéhez: pártja a teljes megújulás útjára lépett.

 

A teljes írás az Egyenlítő TV blogon olvasható.

 

 

 

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
6    +    0    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.