MSZP: meggondolatlan és gyalázatos Dörner György kinevezése
 
Meggondolatlannak és gyalázatosnak nevezte Mesterházy Attila és Hiller István azt, és ahogy a főpolgármester kinevezte az Új Színház igazgatóját, Dörner Györgyöt – írja a Népszava.
MSZP: meggondolatlan és gyalázatos Dörner György kinevezése

 

A lap tudósítása alapján a két MSZP-s politikus nyílt levelükben arról írnak: meggondolatlan és gyalázatos, hogy a pályázatot elbíráló szakmai bizottság véleményét Tarlós István semmibe vette, "ismert és elismert művészek, a kulturális élet formálóinak tapasztalatát megalázóan elutasítja". Ugyanígy értékelték, hogy a főpolgármester döntésével "szélsőséges gondolatok terjesztéséhez pódiumot biztosít", és - mint Mesterházy Attila és Hiller István fogalmazott - a nevét adja "valami olyasmihez, amit Európa szellemi lepraként tart számon".

„A pártelnök és a korábbi kulturális miniszter szerint meggondolatlan és gyalázatos az is, hogy Tarlós István miközben "megcsonkítja a főváros kulturális intézményeinek költségvetését, az ellehetetlenülés szélére juttatja Budapest közművelődését", gesztust tesz a szélsőjobboldalnak, és annak ismert alakját, Dörner Györgyöt helyezi direktori székbe” – írja a Népszava.

A teljes cikket a Népszava online-on olvashatja.

 

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
3    *    8    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.