Mit keresett Isten a hálószobában?
Gumicsontnak tűnhet a Családtudományi Társaság körüli minibotrány, pedig a tanulságai messzire érnek, egészen az égig, a Jóisten szakálláig. De azokat a tanulságokat kényelmetlen lesz levonni - írja Tóta W. Árpád a HVG.hu-n.

Azzal kezdődött az ügy, hogy ez a lelkes bolondokból álló gittegylet közzétette Küldetésnyilatkozatát, melyben megállapították, hogy a házasság előtti szex rendkívül káros gyakorlat, amit a média büntetlenül gerjeszt. Ezt a dokumentumot aztán alattomban lelopták a saját weboldalukról, amikor rájöttek, hogy ez a fundamentalizmus nemhogy a széles tömegek, de a kormánypártok támogatásával sem találkozik.

 

A szélsőséges állásponttól ugyanis maga Hoffmann Rózsa is elhatárolódott, vagyis még a Kereszténydemokrata Néppárt is úgy látja, szűzen házasodni manapság nem reális elvárás, tiszta hülyeség lenne ezt nyomatni, maroknyi jelentéktelen bolond hóbortjáról van szó.

 

Tévednek. Ez a Katolikus Egyház hivatalos álláspontja. Nyissuk fel a katekizmust bátran, benne van a tanítás.

 

A paráználkodás (lat. fornicatio) egy szabad állapotú férfi és nő házasságon kívüli testi egyesülése. Súlyosan ellenkezik a személyek méltóságával és az emberi szexualitással, amely természete szerint a házastársak javára, valamint gyermekek nemzésére és nevelésére rendeltetett.”

 

A Családtudományi Társaság önmaga előtt is szégyellt kiáltványa tehát nem más, mint a katolikus szexuáletika kendőzetlen, őszinte megvallása. Ők azok, akik szerint a fogamzásgátlás is bűn, kivéve, ha nem működik. Lehet, hogy furcsának, esetleg ferde hajlamúnak tűnnek, akik ezt hirdetik, de nem lehet elvitatni tőlük, hogy a vallás- és véleményszabadságukkal élnek csupán.

 

A katolikusok – a keresztények egyéb alfajai mellett – eddig is ezt vallották; próbálták betartani több-kevesebb sikerrel, meg legalább a gyerekeiket rákényszeríteni. Amiből persze kerekedhetett még kevesebb siker, esetleg tönkretett fiatalkor, de hát ezzel a saját családjuk előtt kell elszámolniuk. A zűr nem ebből a felfedezésből lett, hanem attól, hogy ez a különös szekta a Nemzeti Erőforrás-minisztérium égisze alatt ütötte fel zavaros fejét. Hogy a szekta megnevezés pontos, az közben ki is derült.

 

Azt ugyanis tudja nemhogy Orbán Viktor, de még Semjén Zsolt is, hogy ha beleállnának a prűd keresztény fundamentalizmusba, akkor irtózatosat buknának. Mint már említettem, Hoffmann Rózsa XVI. Benedekkel és II. János Pállal élesen szembehelyezkedve foglalt állást, mondván, a házasság előtti szex tök oké, amennyiben van szerelem. Nem csodálkoznék, ha kiprédikálnák ezért, és tisztelem a bátorságáért, hogy vállalta a klérus és a keményvonalas katkók gyalázkodását. Ezért aztán fölösleges attól tartani, hogy ez a gittegylet szerephez jut, és felállítják a tálib erkölcsrendészetet, akik igazoltatják a csókolózó párokat. Schmitt Pál ugyan szemrebbenés nélkül aláírná a házasságon kívüli szex betiltását, és akkor

 

Viszont ha már megnyílt ez a vita, kár volna lezárni ennyivel. Most tisztán látjuk: az egyháznak bizony akadnak olyan tanításai, amelyek nettó baromságok. Talán a vétel volt gyenge, vagy nincs is Isten, de tény: ezekből politikát nem lehet csinálni.

 

De vajon akkor a többi mániájukat érdemes gondolkodás nélkül elfogadni és ezekre építeni Magyarországot? Ördögünk van: nem érdemes. Jó okkal gyanítjuk, hogy ahol egy ekkora kövér ostobaság megterem, ott van más is. Például az, hogy az élettársi kapcsolat terméketlenebb a házasságnál, hogy a homoszexualitás bűn, vagy akár az az elképzelés, hogy a hívők jobb emberek.

 

Nem baj, hogy van ilyen egyesület. Direkt hasznos, ha a bárminek oly olcsó legitimációt kölcsönző keresztény-nemzeti mitológiának látszik ez a vérszomjas, perverz, beteg arca is. Figyelmeztet, hogy semmi sem lesz jó vagy értelmes attól, hogy „összhangban van a keresztény értékekkel”. Lehet életveszélyes is.

 

A teljes írást a HVG.hu-n olvashatja el.

 

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
3    -    2    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.