Mit jelent az új RTL Klub?
Az RTL szemmel láthatóan komolyan gondolja, hogy mostantól nem hallgatja el a kormányzati korrupció egyes megjelenési formáit. Sőt, egyelőre úgy tűnik, hogy a legnagyobb hallal, a miniszterelnökkel, illetve a hozzá köthető személyek érdekesebb ügyeivel fognak foglalkozni.
Mit jelent az új RTL Klub?

Az RTL szemmel láthatóan komolyan gondolja, hogy mostantól nem hallgatja el a kormányzati korrupció egyes megjelenési formáit. Sőt, egyelőre úgy tűnik, hogy a legnagyobb hallal, a miniszterelnökkel, illetve a hozzá köthető személyek érdekesebb ügyeivel fognak foglalkozni. Úgy fest, hogy arra is jó esély van, hogy mindez eltart még egy jó darabig. Bár mindez jelentős fejlemény, a 2018-as választásokat nem ez fogja eldönteni.

 

A 2014-es választási kampány során a Fidesz demokráciákban ritkán tapasztalható körülmények közt tevékenykedhetett. A vele szemben álló legnagyobb ellenzéki szövetség nem támadta őket, sőt, úgy tűnik, tudatosan védte is a kormánypártot. Szigetvári Viktor minapi interjúja gyakorlatilag azt sugallja, hogy nem csak Molnár Zsolt dolgozott a Fidesznek, hanem az MSZP egész legfelsőbb vezetése is készen állt megkötni az új Bethlen-Peyer paktumot. Magyarul egy olyan egyezményt, amely értelmében az ellenzék lojális marad a fennálló hatalomhoz, cserében viszont élni és megélni hagyják őket.

 

Mindeközben a tömegmédiumok is egy az egyben beálltak a sorba. A két nagy kereskedelmi tévécsatorna közül a TV2 látványosan a kormány szekerét tolta, míg az RTL egyszerűen apolitikus maradt – kizárva ezzel annak legkisebb esélyét is, hogy valami gikszer csússzon a kampánytervekbe.

 

Ez azonban nem jelenti azt, hogy a Fidesz elsősorban a fentiek miatt győzött.

 

A kétharmadhoz persze minden apró segítség kellett, de a kormányon maradáshoz szükség volt az ismételten kiválóan működő narancssárga mozgósító gépezetre és a folyamatosan mozgásban tartott és kellően feltüzelt törzsszavazói bázisra is. A legfontosabb és leggyakrabban elfeledett tényező azonban az, hogy sok embernek valóban javultak a megélhetési lehetőségei a választásokat megelőző egy évben. A rezsicsökkentés, a pedagógus béremelés, a nyugdíjemelések voltak azok a lépések, amelyek megágyaztak a Fidesz sikerének. Ezek nélkül még az egyébként nagyon kedvező körülmények sem biztos, hogy elegendők lettek volna a győzelemhez.

 

A teljes írás a Véleményvezér blogon olvasható.

 

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
8    -    1    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.