Miniszterelnök úr, bújjon elő!
„Hol van Orbán Viktor miniszterelnök, miért nem áll ki az ország elé?! Miért bujkál? Máskor lehengerlőhatározottsággal kommunikálja az akaratát.” - teszi fel a kérdést Szabó Brigitta a nol.hu véleményrovatában.

„Hol van Orbán Viktor miniszterelnök, miért nem áll ki az ország elé?! Miért bujkál? Máskor lehengerlőhatározottsággal kommunikálja az akaratát. És hol van Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter, aki minden józan ész ellenére kitart a mindenki által kritizált gazdaságpolitikai őrülete mellett, aki szerint a világ globálisan hülye és spekuláns, aki az ország háború utáni legnagyobb újjáépítéséről beszél, s egyszerűen el sem tudja képzelni, hogy esetleg őtéved? Mire várnak még?”

 

„Uraim, nézzenek végre az emberek szemébe, és ismerjék el: 18 hónap alatt sikerült elérniük azt, amit az előzőkormányoknak a legmélyebb gazdasági válság idején sem, Magyarországot bóvli kategóriába vezették, a világ egyik legnagyobb hitelminősítőintézete, a Moody’s befektetésre nem ajánl bennünket, s a Standard & Poor’s is csak azért adott negyedévet a hasonló lépése előtt, mert bízik abban, hogy Magyarország megállapodást köt az IMF-fel és az Európai Unióval.” - követi egyik kínos kérdés a másikat.

 

A gazdaságpolitikai tényekről a következőképp fogalmaz a szembesítőhangvételűírás:

 

“Az államadósság elleni háborút elveszítették, a GDP-arányos hiány 82 százalék, ott áll, ahol akkor volt, amikor átvették az ország irányítását. És nem 74 százalékon, ahogyan a nemzetgazdasági tárca kommunikálja, ahogyan mondják, 2010-es árfolyamon. Vegyék észre, hogy 2011. november van, és az euró/forint árfolyama 316 forint felett van. Ezen az áron, és nem a 2010-esen törleszti az ország az adósságait.

 

A 2012-es költségvetésről már most látszik, hogy tarthatatlan, a bevételeket túltervezték, a gazdasági növekedés mértékét túlzottan optimistán mérik. A realitás nem 1,5 százalékos GDP-javulás, hanem stagnálás, s a legrosszabb prognózisok szerint akár kétszázalékos romlás.”

 

És természetesen a szociális szempontok mellett sem lehet elmenni:

 

“Ehhez képest, Miniszterelnök úr, Ön még tegnap is azt mondta a Magyar Állandó Értekezleten, hogy bár tombol az európai válság, Magyarországon ennek ellenére, vért verítékezve sikert siker követ. Melyik Magyarországra gondol? A valódira vagy a virtuálisra?

 

A virtuálisban ugyanis nem emelkedik a nyugdíjasok rezsiköltsége, a valódiban éppen most jelentették be, mennyivel drágulnak a fővárosban a víz-és csatornadíjak. Az Ön világában becsülete van a munkának, a mienkben többet dolgozunk, kevesebb pénzért és kiszolgáltatottabban, mint eddig bármikor. Ön szerint egy söralátéten elfér az adóbevallás, szerintünk lassan egy boroshordó is kicsi hozzá.

 

Miniszterelnök úr, bújjon elő, nézzen az emberek szemébe! Ne közgazdászokkal konzultáljon, akik nem merik Önt kritizálni. Vegye maga mellé a Magyar Nemzeti Bank elnökét, és kezdjék el nyugtatni a piacokat, és legfőképpen az embereket, akik sajnos csak a valóságot látják, az Ön virtuális Magyarországáról legfeljebb szóban hallottak.”

 

A teljes írást a nol.hu-n olvashatja el.

 

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
5    +    2    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.