Milliós jutalmak a Városházán
Több tucat tanácsadót, illetve főtanácsadót foglalkoztat köztisztviselőként a Városháza. Tarlós István főpolgármester és helyettesei "stábja" összesen bruttó 30 millió forintot kapott év végi jutalomként - derült ki abból a teljes listából, melynek egy része a tavaly decemberi jutalomosztáskor már kiszivárgott - írja a Népszava Online.

A hvg.hu kérdésére a Városháza kommunikációs igazgatója szinte szóról-szóra ugyanazzal a mondattal reagált, mint néhány hónapja, mikor nyilvánosságra került Tarlós István helyettesei és a hivatali dolgozók jutalmazása. Szűcs Somlyó Mária azt mondta: "A jutalom osztható, az nem prémium, ami teljesítményhez kötött. Ezek az emberek azért kaptak jutalmat, mert jól dolgoztak. Kizárólag a bérmaradékot osztották szét jutalom formájában". A hvg.hu azon kérdésére Szűcs Somlyó már nem válaszolt, hogy miért van szüksége a Városházának több tucat tanácsadóra.A tanácsadók listáját a bruttó jutalom nagysága alapján egyébként 1,5 millió forinttal éppen Szűcs Somlyó Mária vezeti, aki az összesítésben Szűcs Gergely Miklósné néven található meg. Csak utána jön a listán 1,4 millióval Atkári János: a korábbi SZDSZ-es politikus, Demszky Gábor egykori főpolgármester bizalmasa, majd helyettese az új városvezetésnek pénzügyi tanácsokat adott; gyakorlatilag ő tervezte és állította össze a 2011-es, sőt még a 2012-es fővárosi költségvetést is. Ám idén januárban - a részletek említése nélkül - Tarlóssal közösen bejelentették, hogy elválnak útjaik, így Atkári már nem dolgozik a Városházán.Rajtuk kívül csak négyen kaptak még 1 milliós vagy nagyobb jutalmat.
A listán szereplő tanácsadók többségének be kellett érnie 500-800 ezres összeggel. Köztük van Liebmann Katalin egykori televíziós újságíró, aki később a Független Kisgazdapárt politikusa volt. Liebmann most Csomós Miklós oktatásért és kultúráért felelős főpolgármester-helyettes kulturális főtanácsadója, aki a főpolgármester-helyettes megbízásából oktatás-, és kulturális ügyekben tárgyalhat, eljárhat - tudatta a hvg.hu-val a Városháza. Liebmann 600 ezer forint jutalmat kapott tavaly decemberben. Ugyanennyit kapott az évtizedes szakmai múlttal rendelkező városvédő, Ráday Mihály, aki a főpolgármester városrendezéssel és városképvédelemmel kapcsolatos tanácsadója, és már Demszky Gábor idején is az volt.Már Tarlós idején került a Városházára tanácsadónak Schmidt Gábor, a Népszabadság volt városházi tudósítója, aki 2010-ben a BKV botrányáról írt könyvet. Szintén az új városvezetés látta indokoltnak foglalkoztatni Mitnyan Györgyöt, aki Pokorni Zoltán Fidesz-alelnök elődjeként 2006 előtt volt a XII. kerület polgármestere. A hvg.hu szerint ő "vette át" Atkári helyét.

 

A teljes cikket a Népszava Online-on olvashatja el.

 

 

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
8    -    9    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.