Mesterházy Attila: Autokraták kézfogása
Nem szabad szépíteni a dolgokat: Oroszország agresszor. Vlagyimir Putyin a független és szuverén Ukrajna rovására akarja megnövelni országa amúgy sem kicsiny területét.
Mesterházy Attila: Autokraták kézfogása

Nem szabad szépíteni a dolgokat: Oroszország agresszor. Vlagyimir Putyin a független és szuverén Ukrajna rovására akarja megnövelni országa amúgy sem kicsiny területét. A Krímben ehhez nem kellett különösebb katonai erőt bevetnie, ám Kelet-Ukrajnában már nem elég a „kis zöld emberkék" csendes inváziója, ott rakéta-sorozatvetőkkel, nehéztüzérséggel, légvédelmi rakétákkal, harckocsikkal, drónokkal és radarokkal felszerelt katonai alakulatok vesznek részt a csatákban.

 

Moszkvai források szerint a diplomáciai asztalnál ezt már az oroszok sem tagadták, legfeljebb a médiában próbálnak utóvédharcokat folytatni, azt állítva, hogy az Ukrajnában lévő orosz katonák „szabadságuk terhére, önként mentek oda". Az új minszki tűzszüneti megállapodás érdekes eleme, hogy Moszkva de facto elismerte, a kelet-ukrajnai szeparatisták az utasításait követik. Ennek tudatában érdemes lenne megkérdezni, ki nyomta meg a malajziai utasszállítót lelövő rakéta gombját!

 

Anders Fogh Rasmussen korábbi NATO-főtitkár a minap azt mondta, Vlagyimir Putyinnak Ukrajnán túlmutató sötét szándékai vannak: szét akarja zúzni a NATO-n belüli szolidaritást, hogy aztán a Baltikumban és Kelet-Európában is katonai erővel léphessen fel. Még ha túlzás is eme vízió, Magyarország biztonságát közvetve, a kárpátaljai magyarok biztonságát pedig közvetlenül fenyegeti az az ember, akivel Orbán Viktor kedden tárgyalni fog, akinek kedvéért megszegi az Európai Unióban kötött hallgatólagos megállapodást: nincs kétoldalú csúcstalálkozó, amíg a Kreml nem rendeli vissza összes katonáját Ukrajnából.

 

A folytatás a nol.hu-n olvasható.

 

 

 

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
4    *    6    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.