Megszoksz vagy leszoksz: elindultak a Nemzeti Dohányboltok
Ángyán, Bencsik, Holoda ... Hadházy. Rendszeres olvasóink bizonyára hamar meg tudják mondani mi a közös a felsorolt urakban: mindannyian elhagyták a Fidesz frakciót. Bencsik János és Holoda Attila energiapolitikai kérdések, Ángyán József a földmutyi, Hadházy Ákos pedig a trafikmutyi miatt távozott a kormánypárt soraiból.
Megszoksz vagy leszoksz: elindultak a Nemzeti Dohányboltok

Ez utóbbi már csak azért is aktuális, mivel elviekben július 1-től indultak el a Nemzeti Dohányboltok. Bár a dohánymutyi már eddig is érdekes téma volt, még most is találkozhatunk “furcsa” megoldásokkal. Így például van, ahol a tüdőgondozó mellett vehetjük meg a cigarettát és van, ahol egy épületben két trafik is található. Összességében elmondhatjuk, hogy meglehetősen aránytalanul lettek kiosztva az árusító helyek: bizonyos helyeken egymás hegyén hátán, míg máshol kilométerekre egymástól bukkanhatunk csak dohányboltra.

 

Trafikmutyi röviden

 

Aki esetleg nem követte az eseményeket, röviden összefoglaltuk a trafikmutyi legfontosabb állomásait:

 

Amint az a táblázatunkból is kiderül 2013. áprilisában ismerte meg az ország Hadházy Ákos szekszárdi fideszes képviselő nevét. A hvg.hu (kormányzati forrásokra hivatkozva) 2013. április 26-án arról számolt be, hogy „a kormánypárt helyi potentátjai osztották el a dohányboltok üzemeltetésének jogát”. A lap információi szerint a módszer a következő volt: a választókerületi elnökök véleményezésre megkapták a területükön dohánybolt nyitására pályázók listáját, majd a Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt. ez alapján hozta meg döntését.

 

A trafikmutyi állomásairól szóló táblázatot, valamint az írás folytatását a Ténytár blogon találják meg.

 

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
4    +    2    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.