Megint átverték a pedagógusokat
Azok, akik kezdetektől figyelemmel kísérték a pedagógus-életpályamodell, illetve az azzal járó béremelés körüli folyamatos kormányzati hazudozást, csak legyintettek arra a hírre, miszerint szeptemberben minden ígéret teljesül, jön a Kánaán.
Megint átverték a pedagógusokat

Mindössze tíz napnak kellett eltelnie ahhoz, hogy kiderüljön: Balog miniszter (Hoffmann Rózsa jól láthatóan véglegesen parkolópályára került) sem mondott teljesen igazat.

 

Három év ígérgetés és hazudozás

 

Talán csak a témát legelszántabban figyelemmel kísérők emlékeznek arra, hogy először 2010. július 25-én ígérte meg Hoffmann Rózsa, hogy 2011-ben „gesztusértékű javítást”, majd „látványosabb javítást” kaphatnak a pedagógusok.

 

Az ígéret másfél hónappal később ismét elhangozott, ezúttal az MTV Ma reggel című műsorában. Az oktatásért felelős államtitkár ekkor megerősítette: tisztában van azzal, hogy a pedagógusok bérét rendezni kell. Oly módon kell őket megfizetni, hogy tisztes, értelmiségi átlagszínvonalon tudjanak megélni fizetésükből, hiszen tarthatatlan, hogy heti átlagban 51 órát dolgozzanak azért a „nyomorúságos fizetésért".

 

Ugyanebben az évben (december 3-án) az MTV Az Este című műsorában arra a kérdésre, hogy akkor mégis mekkora béremelés lesz jövőre a pedagógusoknak, már így válaszolt:

 

„Nézze, a mostani költségvetési törvény nem tervez, nem tud tervezni béremelést. Azt reméljük, hogy a következő évi költségvetésben, ami már 2012-re szól, ott azért meg tudunk lépni egy bizonyos béremelést. Nem merek mondani számot, mert azt fogják mondani, hogy megígértem és nem teljesítettem az ígéretemet.”

 

Amikor pedig a riporter jelezte, hogy már most számon kérik rajta a jövő évre vonatkozó ígéretét, egy az egyben letagadta azt: „soha nem tettem ilyen ígéretet.”

 

Az írás folytatását az Egyenlítő TV blogon olvashatják el.

 

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
9    *    7    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.