"Megbukott a Kormány gazdaságpolitikája"
"Az LMP szerint, amikor Fidesz gazdasági szabadságharcot hirdetett, valójában kalandorpolitikát folytatott, de ez a gazdaságpolitika megbukott" - mondta tegnap Schiffer András a Kormány legújabb lépését kommentálva.
"Megbukott a Kormány gazdaságpolitikája"

"A politikus, aki Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter távozását sürgette, egyúttal azt is kérte, hogy a kormány hirdessen egy olyan új gazdaságpolitikai programot, amelyik segít visszaszerezni Magyarország hitelét. Ennek érdekében pártja nevében azt kezdeményezte, hogy a kabinet hívjon össze egy érdekegyeztető fórumot, amelyben a kormányzati oldal mellett a munkaadók, a munkavállalók és az öt parlamenti frakció is képviselteti magát." - olvasható az ellenzéki párt honlapján.

 

"Ha a miniszterelnök nem képes rövid időn belül összerakni egy olyan kríziskezelő programot, amelyik a munkaadók, a munkavállalók és az ellenzéki pártok minimális egyetértésével is találkozik, akkor „természetesen felvetődik az, hogy új kormányprogram és ebben az esetben új miniszterelnök is szükséges” – mondta egy kérdésre válaszolva.

 

Hozzátette, hogy az ország érdekét viszont az szolgálja, hogy ha a kormányfő azzal áll elő, „hogy az a politika, amivel ő kísérletezett megbukott”, de van ajánlata a helyzet rendezésére, amelynek megvalósításához partnerként számít a munkaadókra, munkavállalókra és az ellenzéki pártokra." - idézi a lehetmas.hu Schiffert.

 

"Kijelentette azt is, hogy habár a kormányfő háborút hirdetett az államadósság ellen, de az mégsem csökken, hanem nő. Hozzátette, hogy eközben a kormány – az általa „kizsákmányolás törvénykönyvének” nevezett – munka törvénykönyvével és a szakképzési törvénnyel elkezdte a „kaszárnyakapitalizmust berendezni Magyarországon”.

 

Hangsúlyozta, hogy a közszférában jelenleg is folynak a leépítések és a közszolgáltatások területén is további forráskivonások várhatóak.
 

A frakcióvezető összegzése szerint a helyzet most rosszabb, mint amikor a kormányfő meghirdette a gazdasági szabadságharcot. Hozzátette, hogy az elmúlt másfél évben aláásták az emberek biztonságérzetét, miközben megkezdték az alkotmányos intézményrendszer leépítését." - írja az LMP honlapja.

 

A teljes írást a lehetmas.hu-n olvashatja el.

 

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
7    *    7    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.