Magyarország jobban teljesít? - A szegénység növekedésében!
Ez a blog egy korábbi írásunk folytatása, amelyben arról írtunk, hogy ha valamiben, akkor a szegénység növekedésében Magyarország tényleg jobban teljesít. A Fidesz által mantrázott "Magyarország jobban teljesít" kampányszlogen alól már igencsak kilóg a lóláb - ha élhetünk egy ilyen képzavarral már a második mondatban.
Magyarország jobban teljesít? - A szegénység növekedésében!

A Tárki tavasszal publikált Egyenlőtlenség és polarizálódás a magyar társadalomban című felmérése szerint a válság óta és a Fidesz-kormány regnálása alatt 2009 és 2012 között jelentős mértékben nőtt a relatív jövedelmi szegénységben élők aránya, illetve a szegénységi ráta alatt élők aránya a 2009-es 14 százalékról 2012-re 17-re emelkedett.

 

A szegénység pedig még tovább nőhet, hiszen a nettó minimálbér és a létminimum között egyre nagyobb a távolság. De nemcsak az országon belüli társadalmi csoportok között nyílt ki az olló, hanem nemzetközi viszonylatban sem teljesítünk jól. 

 

A Világbank évenként július elején kiadott felmérésében Magyarország a magas jövedelműből a közepesen magas jövedelmű kategóriába került. Rajtunk kívül csak Dél-Szudán(!) rontott a besorolásán. Megelőz minket Szlovákia, Csehország, Szlovénia, Lengyelország és a most csatlakozott Horvátország is.

 

Az írás folytatását a Ténytár blogon olvashatják el.

 

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
7    *    0    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.