Magyarország=3.2 millió szegény
Kíváncsian várom, mivel magyarázza majd a T. Kormány a KSH friss kiadványát. Ebből ugyanis az derül ki, hogy Magyarországon 3.2 millió ember (a lakosság egyharmada) él relatív jövedelmi szegénységben, ebből mintegy félmillióan mélyszegénységben. Ezekkel az adatokkal természetesen az Európai Unió sereghajtói között vagyunk. Magyarország jobban teljesít!
Magyarország=3.2 millió szegény

Elkeserítő adatokkal szembesülhet az, aki beleolvas a KSH friss kiadványába: "Magyarországon a 2011-es referenciaévben a teljes népesség 32,4%-át, azaz megközelítően 3,2 millió embert érintett a relatív jövedelmi szegénység vagy társadalmi kirekesztettség. Legveszélyeztetettebbek a munkanélküliek, akiknek 77,3%-a; az egyszülős háztartások, amelyeknek 57,5%-a, valamint a három és több gyermeket nevelő családok, amelyeknek közel fele élt a relatív szegénységi küszöb alatt. A lakosság 4,9%-a, azaz 481 ezer ember élt olyan háztartásban, amelyet egyszerre érintett a jövedelmi szegénység, az alacsony munkaintenzitás, és a súlyos anyagi nélkülözés. E három szegénységi elem együttes jelenléte mélyszegénységet jelent."

 

Sem húsra, sem nyaralásra nem telik

 

A társadalmi kirekesztettségnek a jövedelmi szegénységen kívül vannak egyéb mérőszámai.  A mutatókat kilenc, az anyagi helyzetet jellemző paraméter alapján számítja ki a KSH. A kilenc probléma (paraméter) a következő: lakással vagy hiteltörlesztéssel összefüggő fizetési késedelem; nincs pénz a váratlan kiadásokra; anyagi okokból nincs telefon, mosógép, tévé vagy autó; nincs pénz egyhetes üdülésre; kétnaponta nincs pénz húsra; valamint a lakás megfelelő fűtését képtelen megoldani. Ha a kilenc paraméterből három igaz egy háztartásra, akkor anyagilag depriváltnak, ha pedig négy, akkor anyagilag súlyosan depriváltnak számít.

 

A folytatást az Egyenlítő TV blogon olvashatják el.

 

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
9    *    3    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.