Magyarország, 2015. március
Puha diktatúra van Magyarországon. A politikai ellenzék még nincs börtönben, az élesen kritizálókat még nem ölik meg ismeretlen bérgyilkosok, a sajtó – körbehatárolt részében – még szabadon lehet kritizálni a jelenlegi kormányt és kormánypártokat. Puha az a diktatúra, amely a lakosság támogatását egzisztenciális függőséggel kényszeríti ki.
Magyarország, 2015. március

Puha diktatúra van Magyarországon. A politikai ellenzék még nincs börtönben, az élesen kritizálókat még nem ölik meg ismeretlen bérgyilkosok, a sajtó – körbehatárolt részében – még szabadon lehet kritizálni a jelenlegi kormányt és kormánypártokat. Puha az a diktatúra, amely a lakosság támogatását egzisztenciális függőséggel kényszeríti ki. A puha diktatúra választási kampányában az ellenzéki politikusokat bilincsben vezetik el a legnagyobb média hírverés közepette, majd évek múltával a kormányzati sajtó hallgatása mellett kiszabadulhatnak.

 

Parlamentáris diktatúra van Magyarországon. Formálisan még vannak választások, amelyen - az egzisztenciális függőségbe kényszerített emberek - a zsebükön keresztül szavaznak. A „demokratikus ellenzéki politikusok” politikai csapdába estek, a parlamentben havi fizetést felvevő képviselőik nem sokban különböznek azoktól az államtól elvileg független intézmények - például a választási bizottság, a nemzeti bank, az ügyészség, vagy általában a közigazgatás - alkalmazottaitól, akiket a kormányzat szintén tetszetős fizetésekkel "kárpótol" az elszenvedett lelki és szakmai terrorért. S eközben mind a kormánypártok, mind a parlamenti ellenzéki pártok képviselői utat nyitottak a „matyóhímzéses” jobboldali szélsőséges pártnak. Lelkük rajta.

 

A kormány saját szolgálóinak a zsebét tömi az adófizetők pénzével, a közszolgáltatások megszorításával, csalnak a közbeszerzéseken. Eddig Simicskát pénzelték, cserében a politikájuk pénzügyi támogatásáért, most új kedvenceket engednek a közbeszerzések közös fazekához.

 

Az teljes írást a népszava.hu-n olvashatják el.

 

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
3    -    9    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.