Magyari Péter: Rajtunk marad a csaló
Egyáltalán nincs arról szó, hogy Schmitt Pál plagizált doktorija lenne a magyar politikatörténet legocsmányabb rémtette. Maradtak itt már hivatalban sokkal súlyosabb teherrel is közéleti szereplők. A hiúságból elkövetett csalással még csak anyagi kárt sem okozott senkinek. De a köztársasági elnök mégiscsak az ország első embere.
Magyari Péter: Rajtunk marad a csaló

Kiderült, hogy Schmitt Pál csalással lett doktor. Csütörtökön elvették a doktori címét. Schmitt Pál nem értette, hogy miért csaló. Így fogalmazott megismerve a doktoriját vizsgáló testület jelentését: „Ez a végkövetkeztetés számomra egyfajta elégtétel: akkor is igazam volt húsz évvel ezelőtt, mert az akkori körülményeknek és előírásoknak megfelelően írtam egy dolgozatot a legjobb tudásom szerint.” Tévedett, dolgozata nem felelt meg az előírásoknak. Amúgy fontos lenne, hogy jól tudja értelmezni az elé került szövegeket, például neki kell megszűrnie, hogy az új törvényekkel szemben felmerülhet-e az alkotmánysértés aggálya. És a törvények nyelvezete sokkal bonyolultabb a tényfeltáró bizottság jelentésénél.

 

Péntek esti interjújából az is kiderült, hogy még mindig nem érti, hogy miért minősítette a Semmelweis Egyetem csalónak. Nem érti, hogy mi a különbség néhány kihagyott idézőjel és egy összeollózott szöveg között. Azt gondolja, hogy elnöki teendői mellett beülhet az iskolapadba PhD-hallgatónak. Vagy mindent ért, és elképesztően cinikus. Az azonban biztos, hogy senkinek sem tesz jót azzal, hogy marad.

 

Rosszat tesz az ország hírnevének és méltóságának, mert most Magyarországról az derült ki, hogy itt egy csaló lehet az ország első embere. Úgy képviseli mostantól kezdve Magyarországot a különböző nemzetközi eseményeken, hogy mindenki rajta fog nevetni, haha, itt a magyarok áldoktora. Úgy áll majd vigyázzba a nemzeti zászló felhúzásakor a nemzeti ünnepeken, hogy a Himnusz hangjai alatt sokan arra fognak gondolni, hogy „itt tiszteleg Magyarország hősei előtt a csaló”. Magyarországnak egyébként is olyan a híre a világsajtóban, hogy itt diktatúra épül. A Magyarországon kacagók hahotázva ütik most össze kezüket, lám, magyarázhat itt bármit a Puszta Putyinja, ezek egy csalót emeltek elnöküknek, milyenek lehetnek ők maguk. Mostantól kezdve 2015-ig minden magyar törvényen egy csaló aláírása lesz, ettől válnak új törvényeink hatályossá.

 

Rosszat tesz az őt felemelő politikai erőnek. Erősödni biztos nem fog a Fidesz attól, hogy mostantól kezdve politikusainak nagyon sokáig magyarázniuk kell a magyarázhatatlant. Miért támogatják? Miért álltak mellé? Szerintük nem baj, ha a magyar nemzet egységét személyében kifejező ember egy csaló? Ő volna a példakép? Milyen típusú csalások egyeztethetők össze a közhivatalokkal? Rengeteg kellemetlen percet okozott döntésével Schmitt Pál ma azoknak, akik Magyarország legmagasabb állását bízták rá. Ez minimum hálátlanság.

 

A teljes cikket az index.hu oldalon olvashatja.

 

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
8    -    4    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.