Lemossuk a gyalázatot!
Az elnök irományának - doktori dolgozatnak nem szívesen nevezném - ügye súlyosbodik. Egyre világosabban látszik, hogy Schmitt Pál egész egyszerűen nem teljesítette a kisdoktori cím megszerzésének akkor érvényes követelményeit. Ezt ő maga is elismerte, mikor elmondta, hogy 180 oldalt "törzsanyagként" átvett az addigra elhunyt bolgár professzor munkájából. Márpedig a copy-paste használata nem egyenlő a tudományos hivatkozással - írja az mszp.hu-n.

Fontos felidézni, hogy a kormányszóvivő korábban kifejezésre juttatta: a kormány támogatja a köztársasági elnököt. Ez újbeszélről magyarra fordítva annyit tesz: a kabinet és a teljes kormányoldal osztozik abban a szégyenben, amit Schmitt Pál okozott. Schmitt Pálnak nem azért kellene lemondania, mert rajtakapták valamin. Elsősorban azért kellene távoznia, mert szégyent hoz egész Magyarországra.

 

Schmitt Pál nem a nemzet szimbóluma, hanem a Fidesz által okozott szégyen jelképe. Csak rajta múlik, hogy tesz-e végre egy becsületes lépést ebben az ügyben.

 

A szégyen növekedéséhez Orbán Viktor is hozzájárult azzal, hogy színpadnak használta az Európai Parlamentet. Olyan színpadnak, amelyen állva hazafelé játszott, kizárólag saját híveinek. A miniszterelnök persze politikus, nem vitatható el tőle, hogy legyenek politikai érdekei. Ám jelenlegi posztján és a jelenlegi helyzetben elsősorban azt kellene segítenie, hogy Magyarország biztonságosan és lehetőleg ne túl nagy áron finanszírozható legyen a jövőben. Orbán Viktor ismét nem tett ezért semmit. Megint kizárólag saját érdekeit találta fontosnak az ország és az emberek érdekével szemben.

 

Különösen figyelemre méltó, hogy mindeközben a kormány lefoglalja a március 15-i tüntetések szokásos és lehetséges ellenzéki helyszíneit. Hirtelen nagyon sok ünnepelnivalója akadt a Fidesznek. Mindennek hátterében egyrészt a kicsinyes és szégyenteljes hatalmi packázás áll. Nos, jobb, ha tőlem tudják meg a Fidesz vezetői: akármit csinálnak, március 15-én és azt követően sokan és sokszor fognak, fogunk tüntetni az ellen, amit Magyarországgal művelnek.

 

A teljes cikket az mszp.hu-n olvashatja.

 

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
0    +    0    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.