Lázár viccel - de a mi bőrünkre
"Úriemberek között ugyanis a hitel visszafizetése nem tárgyalás kérdése. Ez a stílus a legkomolyabb rosszfiúk köreiben is ciki." - vélekedik Varga G. Gábor Lázár János IMF-es nyilatkozatáról.

„Suttyónak lenni minden politikus istenadta joga, noha világos: az éretlen, egyszerűfiúcskák szoktak így reagálni, amikor szembesülnek azzal, hogy valamit újfent nagyon elbaltáztak. De Lázár mondott olyat is, ami nem fér bele a politikai hülyeség igen széles spektrumába.

 

Tudniillik, praktikus szempont alapján jövendölte, hogy a következőhónapokban várhatóan fokozódik majd a tárgyalások intenzitása, hiszen Magyarország jelentős pénzzel tartozik az IMF-nek. „Gondolom, hogy akinek a pénze kell, megteszi a szükséges lépéseket ennek érdekében. ... Bennem semmiféle kétség nincs, hogy vissza fognak térni a pénzük behajtása érdekében” - mondta.” - kommentálja Varga G. Gábor Lázár Jánosnak a ma elhangzott szavait.

 

„E fölöttébb „szellemes” mondatok két dolgot jelentenek: az egyik, hogy Lázár Jánosban felmerült, hogy nem fizetjük vissza időben az EU és az IMF hitelének esedékes részletét. Behajtani ugyanis azoktól szokás, akik nemhogy nem fizetnek időben, de a fizetési hajlandóságuk is kívánnivalót hagy maga után.

 

Lázár mondatai szabad fordításban azt jelentik, hogy a kiváló politikus elméjében megfordult, hogy az újabb hitelről szóló, épp csak elkezdett tárgyalás-sorozatban, a korábbi hitelek vissza nem fizetéssel zsarolhatják az IMF-et. Lázár bizonyára humorizálni próbált, ám mondatai nem viccesek, inkább nevetségesek. Úriemberek között ugyanis a hitel visszafizetése nem tárgyalás kérdése. Ez a stílus a legkomolyabb rosszfiúk köreiben is ciki.” - szán néhány szót a szerzőa bizalom és a hitelesség kérdéséreis.

 

A konklúziót mindazonáltal nehéz megemészteni:

 

„Az IMF és az EU 20 milliárd eurós, 2008-ban adott hitele ugyanis a barátság jele, de nem rogyasztja térdre a valutaalapot. Annál is inkább, mert megvannak az eszközeik arra, hogy a pénzükhöz jussanak. Tárgyalások nélkül is. Azt azonban Magyarország polgárai nagyon meg fogják szenvedni.”

 

A teljes írást a nol.hu-n olvashatja el.

 

Kép forrása: 168ora.hu

 

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
6    +    1    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.