Körkörös támadás
"Sorra kerültek hát a hitelminősítők is, éppen ideje volt őket minősíteni hiteltelenné." - írja Avar János a Népszavában.
Körkörös támadás

"Sorra kerültek hát a hitelminősítők is, éppen ideje volt őket minősíteni hiteltelenné. A világsajtó mérvadó lapjai már a tavasszal megkapták a magukét, amiért felülnek holmi hazaárulók híreszteléseinek, s ugyanekkor kerültek a vádlottak padjára a nyugati baloldaliak, liberálisok, zöldek, akik nemkülönben adtak honi eszmetársaik szavára." - adja meg a felütést írásának Avar János a Népszava hasábjain, a Kormány újabb kommunikációs témájára reflektálva.

 

"Gondolom kínosan lepte meg a nagy hitelminősítőket is, hogy mára kiestek a fideszesek kegyéből. Nem kellett volna elbízniuk magukat! Vélhetően fejükbe szálltak a korábbi elismerések, aminő volt például a mai miniszterelnöki szóvivőé, akinek 2008 tavaszán kétsége sem volt afelől, hogy hazánk kockázati besorolását a Standard and Poor's "a kormányzati alkalmatlanság és az elhibázott kormányzati intézkedések miatt rontotta le". S hogy akkor eme alkalmatlanság és "kormányzati hazudozás miatt" váltunk - mennyire szerették ezt ellenzékben hajtogatni! - "a régió éllovasából a kontinens sereghajtójává". Csak, ugye, a Standard and Poor's és társai (kezd összeállni a vádirat) fejébe szállt a dicsőség, ideje volt őket is móresre tanítani. A mai kormányszóvivő ezért is figyelmeztette őket, hogy voltaképpen nincs is jogosítványuk országok minősítésére. Merthogy többször is hibáztak, lám, más európai tekintélyek (attól azok, hogy velünk egyetérteni látszanak) szintén bírálták őket. Ami vitathatatlan, a bírálókat leginkább a megbíráltak nem szokták kedvelni, Kissinger mondta egyszer, hogy "nagy emberi hibám: képtelen vagyok száz százalékig egyetérteni az engem kritizálókkal". " - tér át írása fő témájára Avar.

 

"Mert a mi mostani szószólóink igaz szavában semmi ok kételkedni, hozzáértésükben, tárgyilagosságukban pláne nem. Ha például azt állítja az újsütetű pártszóvivő hölgy, hogy a szoci szakítás puszta átverés, az olyan megalapozott értékelés, mint volt a hitelminősítőké, amíg le nem minősítettük őket. Hiszen csak a vak nem láthatta, hogy a szocialista pártot elhagyók ezt falból tették, a párton belüli eddigi viták is csak a jobboldal megtévesztését szolgálták. De hát már kétszáz éve megmondta egy nagy filozófus, pedig nem is volt fideszes: annál rosszabb a tényeknek:" - zárja az újságíró cikkét rendhagyó formában.

 

A teljes írást a Népszava internetes kiadásában olvashatja el.

 

Kép forrása: foreignpolicyblogs.com

 

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
6    +    0    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.