Komplett ajánlat
"A Magyar Szocialista Párt egyetlen módosító javaslatot nyújt be komplett ajánlatként a kormány javaslatával szemben." - olvasható az mszp.hu-n.
Komplett ajánlat

A Magyar Szocialista Párt a jövő évi költségvetésről szóló vitába saját alternatívájával is beszáll:

 

"Mintegy 418 milliárd forint átcsoportosítását javasolja az MSZP a jövő évi költségvetésben. Szekeres Imre egy pénteki sajtóbeszélgetésen elmondta: többek között a 150 milliárd forintos országvédelmi alap forrásait, valamint az általuk feleslegesnek ítélt beruházások költségeit egyebek mellett szociális célokra, az államilag támogatott felsőoktatási helyek számának szinten tartására és az egészségügyben dolgozók bérének rendezésére költenék.

Az MSZP gazdaságpolitikai kabinetvezetője kifejtette: az országvédelmi alap létrehozásával a kormány egyedi döntéssel - a tartalék felhasználásának általános szabályaitól eltérően - határozhatna 150 milliárd forint sorsáról, ami elfogadhatatlan.

Ezért ezt az összeget, valamint az állampapírok értékesítéséhez kapcsolódó kommunikáció és az állami ingatlanfelmérés költségeit, különböző dologi kiadásokat, tanácsadói díjakat, továbbá a nem feltétlenül szükséges beruházások - például a debreceni stadionépítés - tervezett kiadásait más célokra fordítanák - ismertette. Az MSZP így 43 milliárd forintot költene az egészségügyben dolgozók bérének rendezésére, a 2010-es szinten tartaná a kulturális intézmények támogatását és az állami finanszírozású felsőoktatási helyek számát, illetve ennek felhasználásával tenné lehetővé a hiányzó rendőri státuszok betöltését és őrizné meg a honvédelmi kiadások összegét." - olvasható az MSZP honlapján a módosító indítvány nagy vonalakban.

 

A teljes írást az mszp.hu-n olvashatja el.

 

Kép forrása: www.mszp.hu

 

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
3    *    4    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.