Komment.hu vélemény: Lex Bajnai
Pár napja jelentette be Bajnai Gordon, hogy a következő választásokon a Haza és Haladás Egyesület összefogná az ellenzéki pártokat, mozgalmakat. A Fidesz pedig kizárná a választásokból az egyesületeket.
Komment.hu vélemény: Lex Bajnai

Az utolsó pillanatban nyújtotta be módosító javaslatát a választási eljárási törvényhez a fáradhatatlan Papcsák Ferenc. Az alkotmányügyi bizottságnak kedd éjfélig döntenie kell, hogy a parlament a jövő héten szavazhasson is a tervezetről. Papcsák szerint a módosító javaslat főleg technikai pontosításokat tartalmaz, ám a kétszázvalahány pont között olyan is akad, amelyet elég nehéz pusztán technikainak nevezni. Ezek közül a leglátványosabb az, amelyet - jobb kifejezés híján - lex Bajnainak nevezhetünk.

 

A fideszesek persze nevetségesnek tartják majd, hogy a kezdeményezésnek bármi köze lenne Bajnai Gordonhoz. Ám a politikába visszatérő volt kormányfő pár napja jelentette be, hogy a Haza és Haladás Egyesület támogatná a demokratikus ellenzéki pártok, mozgalmak, kezdeményezések összefogását. A Papcsák által benyújtott javaslat pedig kizárná a választásokból az egyesületeket.

 

A teljes írást a komment.hu-n olvashatják.

 

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
3    +    0    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.