Költségvetési Tanács: R. I. P. 2.0
 
Az Egyenlítő blog szerzője szerintkétségünk sem lehetett afelől, hogy az új Költségvetési Tanács a kormány kiszolgálója lesz, mivel kétharmados többségben vannak a benne a Fidesz embere.
Költségvetési Tanács: R. I. P. 2.0

 

Az Egyenlítő blog beszámol arról, hogy a Tanácsban „igennel szavazott Járai Zsigmond, Domonkos László, és nemmel Simor András. A különbség a felek között az, hogy míg a jegybank elnöke mögött egy olyan szakértő stáb áll, amely képes lemodellezni az egyes változók megváltoztatásának hatásait, tehát tényleges képet tud festeni a gazdaság állapotáról, addig a másik két fél mögött semmilyen elemzői stáb nincs. A jegybank szakértői jelezték is, hogy a jelenlegi keretszámok között nem teljesül a költségvetési hiány tervezett 2,5 százalékos célja, és a makrogazdasági pálya is instabil.”

 

A blog szerzője szerint a gazdaságpolitikai kockázatok emelése „megakadályozható lett volna, ha a kormány tavaly hisz az akkor feloszlatott Költségvetési Tanácsnak, amely már 2010-ben jelezte, hogy kockázatos a kabinet gazdaságpolitikája. Ez egy olyan háttérstábbal rendelkező szervezet volt, ahol tényleg közgazdaságtanhoz értő emberek voltak. Inkább feloszlatták őket, és létrehoztak egy bábtestületet. Most mi isszuk meg a levét.”

 

A teljes bejegyzést az Egyenlítő blogon olvashatja.

 

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
5    *    1    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.