Költenék inkább a buszokra
A BKV által felhalmozott, bálnaméretű adósságot most már tényleg el kéne tüntetni. A kigyulladó metrókat már nem tudják tehermentesíteni a lerobbanó buszok - még úgy sem, hogy a paraván mögött mintha söréttel pofán lőtték volna a paraméterkönyvet - írja Ceglédi Zoltán a Hírszerzőn.

A BKV megmentésének bombabiztos forgatókönyve. Csak számoljuk ki, mennyit szórtak el eddig hülyeségekre, és kérjük vissza. Jutalom, prémium, átnevezés, zászló. Szerintem nem csak nekem tűnt fel, hogy szép csöndben mintha végrehajtottak volna egy drasztikus járatritkítást is.

 

Egyébként most van az, hogy már nem érdekel a Demszky. Tényleg. Az a fideszes főpolgármester, az a fideszes közgyűlési többség, az a fideszes kétharmados kormány, azok a fideszes kerületi polgármesterek, akik 2010-ben véraláfutásosra verték a mellüket, hogy majd ők megmutatják, most, másfél-két évvel a fotelbe felkapaszkodás után ne sírjanak nekem, hogy jaj, hát az örökség. Erre vállalkoztatok, drága barátaim, és jó ideje már ti csináljátok. Horribile dictu: Demszky alatt még ment a BKV.

 

Úgyhogy a BKV-hitel törlesztésére felvett új BKV-hitelt érdemes lenne csökkenteni pár tétellel. Kezdve rögtön azzal, amibe a budapesti utca- és térátnevezések kerültek. Tarlós és a fővárosi Fidesz-frakció biztos összedobja azt a pár tucat milliót, ha már ennyire fontos volt nekik Elvis Presleyt meg Széll Kálmánt utcai névtáblára írni, a Köztársaságot meg eltüntetni. Ugyanilyen fénymarhaság volt a főváros zászlóját kétszer is lecserélni, az se két forintba került, pár hétig járna belőle egy busz Újpalotáig és vissza. Újabb értékes heteket nyerhetnénk azzal, ha visszaszednék a jutalmakat, illetve prémiumokat is (majdnem "pofátlan végkielégítést" írtam, de ugye, ezeket még sajnos nem is rúgták ki, maradnak a húsosfazék mellett). Tavaly, azaz Tarlós "Spártai" István uralkodásának legfényesebb évében 54 millió forintot osztottak szét a Fővárosi Önkormányzat munkáját igazgató vezetők között. Az öt (igen, öten vannak, kell annyi) főpolgármester-helyettes, a főjegyző, valamint a főosztályvezetők és az osztályvezetők kaptak a pénzből. Fussa - és még jól sem kell dolgozni érte. Szűcs Somlyó Mária, a városháza kommunikációs igazgatója ugyanis elébe ment a "mit tettek ezért a sok pénzért a jó munkásemberek?" kérdésnek, és gyorsan leszögezte: a szóban forgó összeg jutalom, nem pedig prémium, tehát nem kellett célfeladatot teljesíteni ahhoz, hogy valaki megkapja.

 

Vitézy Dávidnak, a BKK vezérigazgatójának a szerződése szerint 7,6 millió forint jutalom járna, hogy ebből mennyit kap meg, arról a központ igazgatósága tavasszal dönt. Lenne egy javaslatom: nulla forint. A 27 éves fiatalembernek a páratlanul sikeres BKV-mentő munkáját (most ironizálok, ha nem lenne egyértelmű) szerintem ne premizáljuk. Tudom-tudom, Szűcs Somlyó Mária szerint nem kell jól dolgozni a jutalomért, de egyfelől Vitézy havi 1,6 milliós fizetése talán legyen már elég, másfelől pedig, ismét csak: csődben van a cég, ami ezeket a milliókat fizeti kádereknek.

 

A teljes cikket a Hirszerzo.hu-n olvashatja el.

 

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
2    -    5    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.