Kilépés az EU-ból?
A Jobbik múlt hétvégi rendezvénye, és a fideszes vezetők kettős beszéde miatt, úgy gondoltuk, eljátszunk a gondolattal, mit jelentene az EU-ból való kilépés, amely egyre népszerűbbnek tűnik - olvasható az Egyenlítő blogon.

 

A Jobbik programjának egyik központi eleme az Európai Unió gyalázása, és a külvilágtól való elzárkózás. Szakítsuk meg a kapcsolatokat a legfőbb kereskedelmi partnereinkkel, térjünk vissza az önellátó gazdálkodáshoz, és ehhez hasonló gondolatok léteznek a jobbikos vezetők fejében. Egy valami biztos: mutassuk meg Barrosonak, mi az a magyar vircsaft! Hadd rettegjen a magyarok nyilaitól ismét Nyugat-Európa. Sajnálatos, hogy 2012-ben még léteznek ennyire primitív gondolatok. Hogy vannak olyan emberek, akik ennyire nem értik meg az Európai Unió lényegét, vagy csak szimplán nem akarják. Az uniós tagság elvesztése totális összeomlást hozna Magyarország számára.

 

A támogatások hiányában leállna minden nagyobb beruházás, vállalatok ezrei mennének csődbe, a munkanélküliségi ráta rövid időn belül duplájára növekedne, mert az ellátói és beszállítói láncban mindenki tönkre menne. Az ország mély recesszióba süllyedne.

 

Az EU-ból való kilépés elriasztaná a pénz- és tőkepiaci befektetőket, jelentős mértékű forráskivonás kezdődne meg. Az állampapírhozam és a kockázati felár az egekbe szökne. Nagy valószínűséggel a transznacionális vállalatok egy jelentős része is elhagyná az országot. Mindez annak tudatában, hogy a Jobbik már többször is felvetette, hogy minek visszafizetni az államadósságot, és a külföldi vállalatoknak sincs helyük az országban.

 

Természetesen nem csak gazdasági következmények jelentkeznének. Kilépve a schengeni egyezményből, a nyugatra utazóknak ismét olyan kellemetlenségekkel kéne szembesülniük, mint például a határellenőrzések.

A teljes cikket az egyenlito.blog.hu-n olvashatja.

 

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
8    +    8    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.