Kettős Mérce: Jöjjön el a Csehországod!
Bár nem tudjuk mi történik Csehországban, nem tudjuk, milyen váddal, és hogy igaz vádakkal-e, de mára virradóra a cseh rendőrség elitalakulata talán az egész modern Kelet-Európai történelemben példátlan akciót hajtott végre, ahogy ők hívják intervenciót. Kihallgatták a miniszterelnök kabinetfőnöket, több kormánypárti politikus, magas rangú kormánytisztviselőt.
Kettős Mérce: Jöjjön el a Csehországod!

Bármi is fog kiderülni az majdnem, hogy biztos, a rendőrség és az ügyészség végzi a dolgát, akár politikusokkal szemben is. Bár csak nálunk is Csehország lenne.

 

Magyarországon alig két hetes hír, hogy a mindenki számára egyértelmű trafik botrányban, ahol több közvetlen bizonyíték is rendelkezésre áll a nyomozás megkezdéséhez, az ügyészség még a gyanút se fogalmazta meg. Sőt a szekszárdi hangfelvételt nyilvánosságra hozó Fideszes képviselő ellen folyik nyomozás személyes adatokkal való visszaélés miatt.De mehetünk kicsit távolabb is az időben. Láthatjuk, hiába ítélték el másfél évre Hunvald Györgyöt a tárgyalóteremből kisétálhatott, mivel már leülte büntetését előzetesben, de nincs rács mögött Mesterházy Ernő se, és Hagyó Miklós első ügyében is felmentő ítélet született, a második még várat magára. Bár valószínűleg egyikük se fenhetetlen, de a jelenlegi rendőri és ügyészségi állomány, nem tudja, nem akarja, vagy nem képes rá, hogy huzamosabb ideig a rács mögé juttassa őket.

 

De ne felejtsük el V. László történetét sem, aki egy időben az V. kerület kocsmái felett rendelkezett, úgy hogy az akkori V. kerületi rendőrkapitány semmi törvénybe ütközött nem talált viselt dolgaiban, később ebből a kapitányból, budapesti rendőrfőkapitány lett. De a jobboldalon is vannak érdekességek és pletykák a múltból.

 

Az írás folytatása a Kettős Mérce blogon olvasható.

 

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
4    +    0    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.