Kettős Mérce: Itt az újabb Matolcsy csomag
A kormány elhibázott gazdaságpolitikája miatt jöhet az újabb megszorítócsomag, ami az egykulcsós adó, az IMF-vel való nem megálapodás és a többi igazi unortodox lépés miatt kerülthet bevezetésre. Az intézkedések forrása a portfolio.hu:
Kettős Mérce: Itt az újabb Matolcsy csomag

1. EU-s társfinanszírozás mértékét 15%-ról 5%-ra csökkentjük, költségvetési kiadás helyett uniós forrásból finanszírozzuk a projekteket: ez 55 milliárd forintos megtakarítást jelent.

 

Bár az EU a válság miatt ad könyitéseket a tagállamoknak, de kérdés, hogy ezt ebben a formában megfogja-e engedni? Hiszen a javaslat azt mondja: az önrészt az uniós pályázatokhoz, egyrészt megprobáljuk lecsökkenteni, másrészt más uniós forrásokból fedezni. Tehát az eddig is döcögősen lehívott uniós pályázatokat mostantól még nagyobb részben at uniós források segítségével probáljuk lehívni.

 

2. Bürokráciacsökkentő program: egyszerre kapnak nyugdíjat és bért is a közszférában dolgozók. Jövőre vagy csak nyugdíjat vagy csak fizetést kaphatnak.

 

Ez az intézkedés azt mondja ki, hogy azok az alkalmazottak, akik eddig nyugdíj mellett dolgoztak a közszférában, jövőre választhatnak: a bérüket, vagy a nyugdíjukat kérik inkább. Itt a kérdés az, mi lesz azokkal az alkalmazottakkal, akik szaktudásuk miatt lettek megtartva egy minimális bérért, besegítve a munkába (pl tanárok, köztisztségviselők). 

 

A teljes írás a Kettős Mérce blogon olvasható.

 

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
4    +    9    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.