Kettős Mérce: Az elmúlt egy év
Az elmúlt 22 évben a magyar politika szép lassan süllyedt le, lehetne sorolni az azóta is feltáratlan korrupciós ügyeket az olajszőkítéstől, a székházeladáson át Tocsik Mártáig. Együtt néztük végig, hogy a politika mindkét oldala hogyan foglalja el a demokratikus intézményrendszer székeit, hogyan herdálja el a közvagyont és az elmúlt 10-12 évben hogyan zúzta porrá a magyar gazdaságot is.
Kettős Mérce: Az elmúlt egy év

Ezt a 22 éves teljesítményt ismételte meg, sőt még rá is tromfolt a Fidesz. Lehet azt mondani, hogy erről az elmúlt 8 év, a komcsik, az IMF és az EU tehet, de ez így hazugság. A kormány rúdja már két és fél éve a Fidesz kezében van. Mi most csak az elmúlt egy év intézkedéseiből szemezgetünk, hogy megmutassuk, miért megyünk ki október 23-án, és hogy miért van elegünk a Fideszből. Mert a 23-i tüntetés erről szól és nem másról.

 

Korrupció
Ha korrupció akkor már nem Zuschlag és Hagyó, hanem Simicska Lajos. A szoci pénzlopók kismiskák voltak ahhoz képest ami most intézményesült lopásként megy. A Közgép júliusban az LMP akciója után vesztette el az első olyan közbeszerzést amin elindult. Hogy miért beszélünk intézménysült lopásról? Ha van 10 vasútépítési szakember a megfelelő diplomával (persze csak az van akkreditálva ami kell), és ebből 8 a Közgépnél dolgozik, akkor bizony a közbeszerzés feltétele 3 ilyen szakember lesz, például úgy, hogy 3 részre szedik a tendert, és mindegyikhez előírják, a megfelelő képzettséget. Törvényes? Igen. Csak a Közgép nyerhet? Igen. Az elmúlt 2 és fél évben így és hasonló trükkökkel nyert meg a Fidesz leányvállalata mindent amit meg akart. De Simicska nem csak a Közgéppel gyarapodik, reklámcégei és a többi Fidesz oligarchához kapcsolódó tévéműsorgyártó cég, úgy tesz mostmár évről évre több nyereséget zsebre, hogy a piac közben zsugorodik, a többi szereplő pedig veszteséges.

 

Földmutyi
Közben a Fidesz közeli emberkék sorban nyerik a földeket, az agrárállamtitkár Budai rokona, Orbán lányának pasijának tesója, és Orbánváros, felcsút polgármestere. Neki a testvére és a felesége is. A földpályázatok 70-80%-át mindenhol kimutathatóan Fidesz közeli cégcsoportok emberi nyerik, kapott földet még manikűrös is. A visszásságokra rámutató Ángyán Józsefet, pedig az MTI támadta egy se előtte se azóta nem publikáló blogon, hazugságokat terjesztve róla. Mindeközben pedig mindenki tudja hova kell rakni a pénzt, a társasági adó sportra költhető részéből több támogatást kapott a Felcsúti labdarúgó akadémia, mint az összes szakági sportszövetség együtt. 

 

Az írás folytatását a Kettős Mérce blogon olvashatják.


 

 

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
1    -    5    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.