Kettős Mérce: A megszorítások kormánya!
Fiskális restrikció, egyenlegjavító intézkedések, szükséges kiigazítások, nem, nem ment el az eszünk mi is tisztában vagyunk azzal, hogy ezek a megszorítások szinonimái egyedül talán csak a Fidesz kormány nincs tisztában vele. Vagy az is lehet, hogy a „nem megszorítások” kormánya nem akarja beismerni, hogy az elmúlt években folyamatosan megszorít.
Kettős Mérce: A megszorítások kormánya!

A dolog apropója most az, hogy újabb megszorítást jelentett be Varga Mihály. A tranzakciós adó kétszeresére, 6 ezrelékre emelkedik, a vállalkozások telefonadója 2-ről 3 forintra nő, a változások augusztus elején léphetnek életbe.

 

„A kormány döntéseket hozott annak érdekében, hogy a 2004 óta hozott hibákat végleg le tudjuk zárni, és elkerüljük azon uniós tagállamok sorsát, melyek túlzottdeficit-eljárás alá kerültek” – mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter hétfői sajtótájékoztatóján.

 

Négy nappal korábban pedig, a Fidesz „Magyarország jobban teljesít” című rendezvénysorozatán tartott előadásán pedig még elődjét is szinte felülmúló optimizmussal beszélt a csökkenő államadósságról, a növekvő gazdaságról, a javuló munka-erőpiaci kilátásokról, a nagymértékben megemelt minimálbérről. Bizonyára négy nap alatt romolhatott el valami, ha mégis erre volt szükség.

 

Legyen szó bármilyen intézkedésről, valakinek mindenképpen fizetnie kell és ez itt a lényeg csekk-adó, bank-adó..stb adókat így vagy úgy közvetve vagy közvetlenül a lakosságra hárítják. Az elmúlt két évben nemhogy volt egy-két megszorítás, hanem ezek együttese rekord méretet öltött. Ha az ágazati különadókat is beleszámítjuk – miért is ne tennénk így, hiszen egyik piaci szereplő sem cáfolta, hogy beépítik az árazásaikba a plusz adókat – akkor az unortodox gazdaságpolitika nem szól másról, mint a folyamatos megszorításokról.

 

A folytatást, a megszorítások tételes összegzését a Kettős Mérce blogon olvashatják el.

 

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
1    -    1    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.