Jövőképet szeretnénk!
A hogyan tovább kérdésre sok millió magyar válasza kézenfekvő: leváltani a mai, egyszemélyi önkényre épülő, megosztó, korrupt, bármilyen együttműködésre képtelen rendszert.
Jövőképet szeretnénk!

Minden jel arra mutat, hogy ma már a demokratikus ellenzéki pártokkal együtt egyre nagyobb tömegek is ezt akarják. Mégis távol tartják magukat az ellenzéktől, sokan pedig általában a "politikától". Ebből le kell vonni egy fontos következtetést: súlyos baj van az üzenetekkel.

A pártok fontos mondanivalója a leleplezés. Erre folyamatosan szükség van, de ez ma már nem elegendő. A hatalmon lévők magatartását, visszaéléseit, sunyi hazudozásait, ostoba jogi csűrcsavarjait és jogsértéseit, gyűlöletpolitikáját, arroganciáját mostanra már nemcsak ez az egyetértő tömeg, hanem a ma még habozó jelentős réteg is jól ismeri. A politika iránt érdeklődők is jószerivel megcsömörlöttek már attól, hogy a baloldali médiában napról napra részletezik tényfeltáróik az egyre nagyobb disznóságokat, amelyeket a kormányfő utasítására, vagy beleegyezésével a hatalmon lévők és vazallusaik elkövetnek. Ma már nem az a fő kérdés, hogyan lehet megvilágítani, mi folyik Magyarországon. Ezt csak az nem látja, aki nem is akarja, annak meg mindegy.

A másik unos-untig tárgyalt téma a demokratikus pártok összefogása. Kétségtelen, 2018-ban pártokra fogunk szavazni, másképp nem megy, és a győzelemhez a demokratikus ellenzék pártjainak egyeztetett fellépése szükséges.

Az írás a népszava.hu-n folytatódik.

 

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
5    -    6    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.