Jön a 13. havi nyugdíj? Lesz-e választási költségvetés 2014-ben?
A 2013-as költségvetés elfogadása után, és a 2014-es sarokszámok ismeretében – a legtöbbet még a konvergencia programban rögzítették tavasszal – egyre inkább úgy tűnik, hogy a Fidesz a választások előtt egy választási költségvetést szeretne létrehozni.
Jön a 13. havi nyugdíj? Lesz-e választási költségvetés 2014-ben?

Nem beszélve arról, hogy tavasszal a monetáris politika adta lehetőségek is megnyílnak a kormánypárt előtt, és a megfelelő, vagy inkább a nem megfelelő emberek beültetésével a jegybanki politikába is honosíthatják az unortodoxiát.

 

Széles mozgástere így sem lenne a kormánynak, azonban pár 100 milliárd forint már bőven elegendő lenne a pedagógus-életpályamodell bevezetésére, egy kis béremelésre, egy kis nyugdíjemelésre, és az emberek úgy érezhetnék, hogy ebben az országban minden rendben van. Kérdés, hogy ennek az osztogatásnak gátat szabnak-e majd az európai intézmények, hiszen a monetáris politika tankönyvi szabályainak megsértését tiltják az Unióban, és az EKB eddig is nehezményezte az unortodoxiát.

 

Nem beszélve Brüsszelről. Amennyiben Magyarország nem kerül ki a túlzottdeficit-eljárás alól, akkor csökken az osztogatás esélye. És az élet is könnyen felülírhatja a Fidesz terveit, hiszen a 2014-es főszámok a tények ismeretében nyugodtan nevezhetőek bátornak és tündérmesének. Különösen, ha elkezdenek osztogatni, és tényleg elszórnak 300 milliárdot a 13. havi nyugdíjra.

 

Az írás folytatását a Ténytár blogon olvashatják.

 

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
3    *    1    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.