Itt az új Orbán-levél: tovább dübörög a propaganda
Ismét, immáron 13. alkalommal küldött levelet a választópolgároknak Orbán Viktor. Ezúttal ráadásul elsőbbséggel (ez darabonként plusz 30 forintos költséget jelent) siet tájékoztatni minket a kormányfő az újabb sikerről, jelesül a túlzottdeficit-eljárásból való kikerülésről.
Itt az új Orbán-levél: tovább dübörög a propaganda

Azt, hogy az újabb propagandalevél mennyibe fájt, még nem tudjuk (közérdekű adatigénylésünk folyamatban van), de az biztos, hogy az eddigi “konzultációk” 3.4 milliárd forintra rúgnak. Igaz az elsőt a Fidesz fizette, így levonhatunk 17 millió forintot az összköltségből.

 

Kétségtelenül nagy eredmény a csatlakozás óta folyó túlzottdeficit-eljárás megszüntetése. Arról azonban mélyen hallgat a miniszterelnöki üzenet, hogy ezért nagy árat fizettünk (fizetünk). Az ugyan tény, hogy a kormány mozgástere mindenképp nőhet ezáltal, a fő kritika azonban a hiány hosszú távon való fenntartása. Egy negatív spirálban lévő gazdaság, csökkenő beruházásokkal és vegetáló gazdasági környezettel nem éppen ideális a hiánycél fenntartása és az adósság leépítése szempontjából. Mindeközben a társadalom is megszenvedte a megszorításokat. A különadókat és megnövekedett terhek nagy részét is mi fizetjük.

 

Siker siker hátán

 

Az újabb levél ismét a háborús retorikát részesíti előnyben: fontos csatában győztünk mi, magyarok. Elvégre az újabb siker mindannyiunk érdeme. Amit az "elmúltnyólcév kormányzása" tönkretett, azt most közös erőfeszítéssel helyrehoztuk.

 

No persze a szokásokhoz híven ezúttal is találkozhatunk hazugságokkal, hiába rövidke a kormányfői üzenet. Így például a miniszterelnök szerint a túlzottdeficit-eljárás megszüntetésének következménye, hogy "ezután minden uniós forráshoz hozzájuthatunk, ami a magyaroknak jár." A valóságban azonban egyetlen eurocentről sem kellett lemondanunk. Igaz rövid ideig szóba került egy 500 milliárdos zárolás, ebből azonban végül nem lett semmi.

 

Az írás a Ténytár blogon folytatódik.

 

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
4    *    4    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.