Itt a 2014-es választási költségvetés!
Benyújtotta Varga Mihály a jövő évi költségvetés tervezetét az Országgyűlésnek. Egy biztos: optimizmusban továbbra sincs hiány a kormány háza táján. 1.9 százalékos fogyasztás bővüléssel, 2 százalékos gazdasági növekedéssel, 2.4 százalékos inflációval, 2.9 százalékos hiánnyal, a reálbérek 2 százalékos emelkedésével, no és persze az államadósság 76.9 százalékra csökkentésével számol az NGM.
Itt a 2014-es választási költségvetés!

Van, amire jövőre is lesz pénz: stadionokra, tornatermekre, tanuszodákra, közmunkára, a családi kedvezmények további bővítésére, és talán a legfontosabbra: a további rezsicsökkentésre. Az meg teljességgel mellékes szempont, hogy eközben több pénzt vesz el a kormány a gazdaságból, mint amennyit beletesz. Holott anno a fő cél az volt, hogy ezen – a szocialista kormányok alatt is alkalmazott – módszertől végleg elbúcsúznak. A pálfordulás oka természetesen elég egyszerű: választások jönnek jövőre, ennek megfelelően kellett formálni a 2014-es büdzsét. (Maximum majd párszor átfarigcsálják, ahogy idén is megtették.)

 

A rezsicsökkentés költségvetése lehet a jövő évi büdzsé, mivel azon olyan intézkedéseket vezetnek át, amelyek könnyebbé teszik az emberek mindennapi megélhetését" - mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter 2013. szeptember 30-án Budapesten, mielőtt átadta a jövő évi költségvetés tervezetét Kövér Lászlónak, az Országgyűlés elnökének.

 

"Az eredmények azt mutatják, hogy a költségvetési és pénzügyi egyensúly helyreállítására, az államadósság csökkentésére, valamint a munkaerőpiac keresleti és kínálati alkalmazkodására, a gazdasági növekedés újraindítására irányuló törekvések már meghozták az elvárt pozitív fordulatot."

 

Ezzel a felütéssel indokolja a kormány a 2014-es költségvetési javaslat meglehetősen optimista tervezetét. No persze választási év jön, osztogatni kell, aztán ha szar kerül a palacsintába, lehet majd toldozgatni-foltozgatni a büdzsét. Erre idén is láttunk szép számmal példát, legutóbb pár nappal ezelőtt.

 

Az írás az Egyenlítő TV blogon folytatódik.

 

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
0    +    9    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.