Ismét romlott a magyar versenyképesség
Az IMD által készített versenyképességi rangsorban Magyarország öt helyett csúszott hátrébb, és ezzel az „előkelő" 50. helyett foglalja el. 2010-ben még a 42. helyen álltunk, amely szintén nem túl jó, de a visszaesés azt bizonyítja, hogy az elmúlt három évben nem csak a gazdasági környezet romlott, hanem vele együtt hazánk versenyképessége is.
Ismét romlott a magyar versenyképesség

Miközben a Fidesz arról szónokol, hogy a régió legversenyképesebbje a magyar gazdaság, a valóságban előttünk van Csehország, Lengyelország és az utóbbi két esztendőben már Szlovákia és Ukrajna is.

 

Minden nemzetközi felmérés és adat azt mutatja, hogy az elmúlt években folyamatosan romlott hazánk versenyképessége. Orbán Viktor pedig a Századvég konferenciáján egyesen azzal viccelődött, hogy a Nézőpont és a Századvég felmérései mennyire jó adatokat mutatnak. Kíváncsi lennék a felmérések valóságtartalmára, hiszen ezek az intézetek köztudottan milliárdokat kapnak a kormánytól. Közben tudjuk: az elmúlt három esztendőben egyetlen mutató javult: a költségvetési hiány, de ez is csak a nyugdíjvagyon lenyúlása és rengeteg megszorítás árán. Az ország az elmúlt másfél évben recesszióban volt, és a sereghajtók között foglalt helyet, a beruházási ráta történelmi mélyponton van, a tőke kiáramlik az országból. A gazdasági környezet talán sosem volt annyira rossz mint mostanság – leszámítva a válságokat, de az teljesen speciális helyzet –, így nem meglepő, hogy a versenyképességi ranglistákon is egyre hátrébb csúszunk.

 

A teljes írást az Egyenlítő TV blogon olvashatják el.

 

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
8    +    9    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.