Innen szép a győzelem
Pillanatokon belül itt a választás. De különösebb felhajtást nem tapasztalunk. A Fidesz éppen csak szesztilalmat nem rendelt el a nagy napra, ahogyan a szocializmus óloméveiben történt, egyébként előrelátóan gondoskodott arról, hogy nagy izgalom most se legyen.
Innen szép a győzelem

A szabályokat gondos kezek úgy igazgatták, hogy az eredményt nagyjából előre be lehessen lőni. A kampány meg az ugye csúnya dolog, ezért korlátozzuk csak fideszes óriásplakátokra, és akkor az a buta népecske, nem idegeskedik feleslegesen, hogy jaj ki lesz. Bárki is komolyan gondolta egykor, hogy a Hazafias Népfront jelöltje esetleg nem jön be?

 

Sajtó megszerezve, közhatalmi intézmények megszerezve, dolgozók megfélemlítve – megy ez.

 

Természetesen mindezekkel együtt más ma a helyzet. A fentiek csak afféle közepes színvonalú publicisztikai párhuzamok, érzékeltetni, hogy azért nem olyan egyszerű a világ, amely nekünk jutott. De, ha nagyon sokan gondolják úgy, hogy nem jó, ha a hazájuk egy despotikus, keleties és szegény ország, pár tucat báróval a nyakunkon, akkor még van remény. Mert minden trükkel, ármánnyal együtt is van esély. Miért ne lenne? A választási törvények olyanok, hogy szabad és tisztességes választásra már nincs reményünk – de győzelemre mégiscsak.

 

Az írás a népszava.hu-n folytatódik.

 

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
2    +    2    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.