Innen már mindegy, mit mond Orbán Viktor
 
Eleinte csak a szavahihetőség körül keletkeztek zavarok, mostanra viszont hetek óta senki nem tud a piacot megnyugtató nyilatkozattal előállni. Orbánnak kellene végre cselekednie: teríteni vagy dobni a lapokat – írja a Véleményvezér blog.
 

 

A blog szerzője emlékeztet: „az a svájci frank, amiért 2010 májusában 195 forintot kellett fizetni, tegnap este már 262 forintba került. Miközben a megtakarításokkal rendelkezők és a forinttal kereskedők tekintete a képernyőkre szegeződött, a magyar kormány részéről egyetlenegy hiteles és megnyugtató szó sem hangzott el a történtekkel kapcsolatban. És ez nem csupán a tegnapi napra igaz. Már hetek óta nem hallunk semmit a kormánytól, ami nyugalmat hozhatna a forint és a magyar állampapírok egyre viharosabb piacán.”

 

A blog szerzője arról ír, hogy „ismét csak megszenvedjük az önálló pénzügyminisztérium megszüntetését. Mindezt tetézi, hogy Matolcsy György nemcsak egy sokszorosan hitelét vesztett politikus, de mostanra a szóban forgó ügy szempontjából felelősségében és hatáskörében teljesen megnyirbált miniszter is. A Matolcsy helyett az EU-IMF tárgyalások vezetésével megbízott Fellegi Tamás pedig a limitált feladatköre miatt nincs abban a helyzetben, hogy a tárgyalások esetleges eredményeit megvalósítsa. Ennek megfelelően a tárgyalások folyamán az ő súlya is lényegesen kisebb, mint az elvárható lenne egy ilyen horderejű ügyben. Hiába mondta el a tárca nélküli miniszter a minap, hogy gyors megállapodást vár, a nyilatkozatnak szinte semmi hatása nem volt.

 

Vagyis Orbán Viktor alatt nincs egyetlen egy ember sem, aki az EU-IMF tárgyalások kérdésében egyszerre felelősen és hihetően tudna nyilatkozni. Így pedig a kormánynak esélye sincs ügyes kommunikációval nyugtatni a kedélyeket.”

 

A Véleményvezér szerint „a magyar valuta drámai gyengülése legalább 800 ezer magyar családot egészen közvetlen módon érint, a többit pedig közvetetten sanyargatja. Eközben azonban a kormány képtelen egyetlen olyan embert is kiállítani, akinek egyáltalán érdemes lenne megszólalnia a témában. Ez a probléma azonban túlságosan mélyen kódolt a jelenlegi kormányzati struktúrában ahhoz, hogy egyik napról a másikra orvosolható legyen.”

 

„Önálló politikai és szakmai súllyal rendelkező miniszterek hiányában csakis a miniszterelnök tehetne valamit. Ahhoz azonban már túl sokat hibázott és blöffölt az elmúlt időszakban, hogy pusztán a szava elegendő legyen. Most mindenki arra vár, hogy lépjen valamit: mutassa meg vagy dobja el a lapjait. Addig pedig továbbra is ki leszünk szolgáltatva a „remegő kezű brókereknek” – így fejezi be a bejegyzést a Véleményvezér blog szerzője.

 

A teljes cikket a Véleményvezér blogon olvashatja.

 

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
3    +    3    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.