IMF vs. kormány: a fantomháború folytatódik
A gazdasági szabadságharc elbukása után a kormány számára nem maradt más, mint a félrevezető propaganda. Ennek érdekében szeptember elején Orbán Viktor fejében megszületett egy nem létező IMF-követeléslista, rá egy hónapra pedig közpénzeket felhasználva, 200 millióért reklámozzák ennek elutasítását.
IMF vs. kormány: a fantomháború folytatódik

Persze a propaganda mindig is népszerű marketingeszköze volt a Fidesznek, gondoljunk csak az I. Orbán-kormány idején történt „koronaúsztatásra", vagy az elmúlt két év konzultációs leveleire. Mindezt közpénzekből - természetesen baráti vállalkozások részvételével oldották meg. 

 

Most éppen az IMF-fel szembeni fantomháború van soron. A cél ezúttal az, hogy bizonyítsák még meglévő híveiknek: a megállapodás, amelyet ők kötnek majd, sokkal jobb lesz, mint a szocialistáké volt 2008-ban. A legnagyobb baj azonban az, hogy eközben a valós kérdéseket lesöprik az asztalról. 

 

„Ilyen áron nem!"

 

Ugye emlékszünk még? Orbán Viktor 2012 szeptember 6-án ismertette az IMF állítólagos követeléslistáját. A miniszterelnök (többek között) az alábbi feltételeket sorolta fel: a nyugdíjak, a bérek és a családi pótlék csökkentése, az ingatlanadó bevezetése. Elég gyorsan kiderült, hogy a lista nem létezik: az Index Orbán Viktor kijelentései után gyorsan lehozta mind a Nemzetközi Valutaalap, mind pedig az Európai Bizottság magyar kormánynak címzett levelét, amelyben  egyik tétel sem szerepelt. Ennek ellenére a miniszterelnök mindenkit biztosított arról, hogy ilyen áron aztán semmiképpen! Sőt, még egy alternatív magyar listát is elküldtek a Valutaalap és az Európai Unió képviselőinek.

 

A teljes írást a Ténytár blogon olvashatják. 

 

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
5    *    5    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.