Hókuszpókusz
Az országot finanszírozó külföldi befektetők nem dőlnek be a hókuszpókuszoknak, adja elő akár Matolcsy György, akár maga Orbán Viktor – írja a Kriván Bence a Népszabadságban
Hókuszpókusz

 

A publicista szerint  „merész képzelőerőre vall, hogy a magyar kis- és középvállalkozókra rászabaduló 300 milliárd forintnyi uniós többletforrás majd azonnal felpörgeti a gazdaságot. Ez legfeljebb ahhoz lehet elég, hogy a vízszint fölött, azaz még éppen a növekedés látszatát keltő stagnálás állapotában tartsa az országot. Matolcsy büszkén ígéri, hogy a belföldi fogyasztás is növekedni fog. Megítélés kérdése, hogy 0,2 százalékos tervezett többletet sikerként lehet-e értelmezni, az viszont kétségtelen, hogy a devizaárfolyamok, a végtörlesztések és az adóemelések a lakosság költekezési hajlandóságán mély nyomot hagynak.”

 

„Ami biztos, az a kegyelmi időszak vagy türelmi idő, amit a kormány a magán-nyugdíjpénztári megtakarítások államosításával magának szerzett, 2011. december 31-én lejár. Utána már nem lehet büszkélkedni a szufficites büdzsével, az országot finanszírozó külföldi befektetők nem dőlnek be a hókuszpókuszoknak, adja elő akár Matolcsy György, akár maga Orbán Viktor. És akkor a tartható és takarékosnak minősített büdzsé egyből tatarozandóvá válik” – írja Kriván Bence.

 

A teljes cikket a Népszabadság Online-on olvashatja.

 

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
8    -    4    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.