Hírszerző vélemény: A szakkoli révbe ért
Nem túl nagy meglepetéssel a Magyarország ötödik államfőjévé választották Áder Jánost. Innen feljebb már nem nagyon van. A kérdés, hogy mi jön ez után.
Hírszerző vélemény: A szakkoli révbe ért

Nem túl nagy meglepetéssel a Magyarköztár Ország ötödik államfőjévé választották Áder Jánost, aki kissé terjengős beszéddel meg is indította államfői pályafutását. Áder közös hangokról, közös célokról, egymás és mások iránti tiszteletről szóló, a Fidesz politizálása szempontjából is némiképp önkritikus beszéde ígéretes kezdetnek tűnik. Kissé sótlan figurája és visszafogott retorikája reményeink szerint felüdülés lesz Schmitt Pál ripacssága után.

 

A parlamenti szószékről elhangzó veretes beszédek igazságtartalmával illik annyira szkeptikusnak lenni, mintha a Képes történelem sorozatból próbálnánk megismerni a Tanácsköztársaság hiteles történetét. Azt, hogy Áder tényleg ilyen elnök lesz-e, vagy most csak ezt a "konszolidációs" szöveget kellett eldurrantani, úgyis a tettei döntik majd el. Ezzel azonban az új köztársasági elnök magának is magasra tette a lécet: ha a tettei nem igazolják vissza a megválasztáskor elmondott mondatait, akkor megy a levesbe ő is a többi lejárt figura mellé.

 

Ez már csak azért is érdekes, mert Áder megválasztásával az egykori szakkolis krú elfoglalta Magyarország legfontosabb közjogi tisztségeit. Innen feljebb már nem nagyon van.

 

A teljes cikket a Hírszerzőn olvashatja el.

 

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
2    +    5    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.