Hátország
 
 
Haraszti Miklós Népszabadságban azt írja: A Fidesz úgy módosítja a választási törvényt, hogy az a mostani kormányt akkor is hatalmon tartja, ha a választók esetleg menesztenék.
 
Hátország

 

„Független és pártközeli politológusok sora értetlenkedik azon, miért jó a Fidesznek egy olyan egyfordulós választási rendszer, amelyben a válságövezetek mandátumai jórészt a Jobbik ölébe hullanak majd. Szerintük a kormánypártnak is a kétfordulós rendszer lenne az érdeke, hiszen a második fordulóban Szabolcsban, Borsodban is összefoghatnának a „demokratikus erők” a Jobbik jelöltje ellen”– írja Haraszti Miklós a Népszabadságban.

A szerző szerint „a Jobbik épp az egyedül a szélsőjobb számára kedvező egyfordulós választási rendszerrel lett kivásárolva a technikai koalícióból: nekik immár nem érdekük, hogy együttműködjenek a Fidesz ellenfeleivel, hiszen egy egyfordulós szavazás során garantáltan jobb eredményre számíthatnak, mint akkor, ha hárompárti összefogással helyreállítják a jogállamot (benne a pártok kooperációját díjazó kétfordulós rendszerrel).”

 

A teljes cikket a Népszabadság online-on olvashatja.

 

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
1    +    3    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.