Gyarapodás helyett a rezsiharc folytatódik
Akinek egy közép-európai nyomorult kisállam miniszterelnökeként minden idejét a háborúzás veszi el, attól semmilyen formában nem értelmes elvárni, hogy legalább szabadidejében kormányzással is foglalkozzon.
Gyarapodás helyett a rezsiharc folytatódik

Aki rezsit csökkent azért mert mondjuk képtelen az európai színvonalhoz legalább közeledő bérezési rendszer feltételeit megteremteni, aki a szakértelme hiányát olcsó demagógiával próbálja éjt nappallá téve álcázni, annak bizony minden napja harc és háború. 

 

Elnézve a Kötcsei Polgári Pikniken összegyűlt válogatott népséget, de leginkább figyelmesen olvasva az elhangzott csatakiáltások között, egyre világosabb, hogy Magyarországon, a konszolidáló diktatúra megálmodói eldöntötték: a magánszféra legfeljebb az üdvhadsereg szerepét töltheti be. Újabb hosszú lejáratú, egyértelmű üzenet a piaci szereplőknek: ez nem az a hely, ahová érdemes befektetni, és hosszú távra tervezni.

 

Kétségünk nincs afelől, hogy 2014 a rezsiharc éve lesz. Perverzitásnak érzem ugyan, hogy időben kapcsolódási pontokat, koherenciát és logikát keressek Orbán Viktor szavaiban, de eszembe jutott a  2011-es évértékelő momentum, amikor a nemzet legnagyobb álmodója 2011-et a megújulás, 2012-t az elrugaszkodás, 2013-at a felemelkedés, 2014-et pedig a gyarapodás évének jósolta. Nem tudom, Magyarország népe mit érzékelt a megújulásból, az elrugaszkodásból, és a felemelkedésből, de (a) jövőre nézve látványosan változott a terv: gyarapodás helyett folyatódik harc.

 

„Nagy ellenállásra számítok, kísérletet fognak tenni arra, hogy visszaemeljék a rezsiárakat. Fel fognak vonulni velünk szemben a külföldi kézben lévő nagy energiaszolgáltatók és a mögöttük lévő politikai erők is. Nekünk azonban egyszer és mindenkorra le kell zárnunk azt a korszakot, amelyben nyerészkedni tudtak az energiaszolgáltatók az embereken.”

 

Az írás a Hacsaknem blogon folytatódik.

 

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
3    -    4    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.