Fizetett hirdetésben támadják az MSZP-t
Fizetett hirdetésként tett közzé nyílt levelet a Miskolc közvagyonával gazdálkodó, a város 100 százalékos tulajdonában álló Miskolc Holding Zrt. igazgatósága a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei napilap szerdai számában. Nyílt levelük címzettje Miskolc önkormányzati közgyűlésének MSZP-frakciója - írja a Népszava Online.

"Tisztelt Frakcióvezető Úr, Tisztelt Szocialista Frakciótagok! 2010-ben, az Önök, mint a szocialista városvezetés által kinevezett, a Miskolc Holding Zrt.-t irányító vezetőség 2010 első három negyedévének időszakára számolva valótlanul, minden miskolcit és az új vezetést is félrevezetve, papíron 534 millió forint pozitív eredménnyel adták át a Miskolc Holding Zrt-t" - ezzel a megszólítással és az azt követő értelmetlen mondattal kezdődik a Miskolc Holding nyílt levele. Az igazgatóság nevében kiadott fizetett hirdetésben a 2010-ben hivatalba lépő fideszes városvezetés által kinevezett Holding-vezetés arról győzködi fél újságoldalon keresztül a szocialistákat (s természetesen az olvasókat), hogy milyen nehéz helyzetben lévő céget vettek át annak idején, s mára milyen nagyszerűen sikerült konszolidálniuk annak helyzetét.

 

Már levelük első, értelmetlenre sikeredett mondatában is arra tesznek kísérletet, hogy összemossák az MSZP jelenlegi frakcióját és a Miskolc Holding 2010-ben menesztett, még az előző, szocialista városvezetés által kinevezett menedzsmentjét. Több hasábon keresztül taglalják, hogy adataik szerint az előző Holding-vezetésnek milyen fizetés és milyen egyéb juttatás járt. Bizonygatják, hogy az előző Holding-vezetés "erősen elferdítette" a cég eredményeit, de most már minden rendben van, mert jöttek ők, és rendet tettek.Mindez azért volt fontos számukra, mert országos botrány kerekedett abból, hogy nemrégiben előkerült egy addig titokban tartott, december 23-i keltezésű igazgatósági határozat: ebben 8 millió forint összértékben az igazgatóság több tagját is jutalomban részesítik, még a pár nappal korábban kinevezett új vezérigazgatót is (akiről később az is kiderült, hogy 116 négyzetméteres szolgálati lakást kapott, amelyet nemcsak felújított, de több millióból be is bútorozott neki a cég). Ez azért kellemetlen, mert eddig mind a fideszes városvezetés, mind pedig a Miskolc Holding vezetése azt kommunikálta, hogy a városházán és a város cégeiben prémium- és jutalomstop van érvényben.Az országos hír hatására dr. Kriza Ákos, Miskolc fideszes polgármestere vizsgálatot indított. A nyilvánvalóan teljesen objektív polgármesteri vizsgálat kiderítette, hogy minden jogszerű volt, de a város jelenlegi helyzetében nem lehet jutalmat osztani, így az érintettek fizessék vissza a jogszerűen felvett jutalmukat.Az MSZP frakciója az önkormányzat február 23-i közgyűlésén is tárgyalta volna az ügyet, vizsgálóbizottság felállítását kezdeményezte, ám sürgősségi indítványukat nem tűzte napirendre a fideszes többség. Dr. Csiszár Miklós jegyző ugyanis megkérdőjelezte az indítványon szereplő aláírások hitelességét, s ahelyett, hogy nyilatkoztatta volna erről az ülésen amúgy jelen lévő szocialista képviselőket, végigasszisztálta, hogy a Fidesz a "gyanús" előterjesztésre hivatkozva ne vegye fel napirendre a sürgősségi indítványt.

 

A teljes cikket a Népszava Online-on olvashatja el.

 

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
1    +    5    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.