Ezt most mint magángyerek mondtad?
Mert hát tényleg, egy magánember miért ne hazudna. Magánember az ember reggel és este, túl kell élni a napot. „Tóni, jól áll ez a Louis Vutton táska? Tóni, szerinted elég nagy már a lakásunk? Tóni, ugye nem felejtetted el elhozni a gyerekeket a magánoviból? Tóni, szerinted csinosabb vagyok, mint az a tehén barátnőm? Hogyhogy melyik? Hát tudoood...”
Ezt most mint magángyerek mondtad?

– Tóni fiam, gyere ide!
– Igen, úttörőcsapat-vezető pajtás?
– Azt hallottam a tanáriban, hogy tegnap az őrsi gyűlésen ketten is cigiztek, és ráadásul te voltál az egyik. Tudsz te erről valamit?
– Nem, tanár úr.
– Ezt most mint őrsvezető mondtad, vagy mint magángyerek?
– Ööööö....

– Mert ha mint őrsvezető, akkor beírom az őrsi naplóba, hogy hazudtál, de ha mint magéngyerek, akkor kapsz mellé még egy akkora pofont is, hogy három napig Portikot látsz!

Na, ez a beszélgetés maradhatott ki a kis Tóni életéből úgy 1985 környékén.

Mi mással is lehetne magyarázni a kormányzati luxusminiszternek azt a zseniális védekezését, hogy a helikopterezéséről azért hazudhatott nyugodtan a helikopterezését megíró, majd gyorsan leállított Népszabadság munkatársának, mert magánemberként beszélgettek.


Tehát Rogán Antal tézise szerint:

1. Magánemberként hazudozni=oké zsoké.

2. Politikusként hazudozni=jajj, sose!

 

Fantasztikus gondolatmenet. Mert hát tényleg, egy magánember miért ne hazudna. Magánember az ember reggel és este, túl kell élni a napot. „Tóni, jól áll ez a Louis Vutton táska? Tóni, szerinted elég nagy már a lakásunk? Tóni, ugye nem felejtetted el elhozni a gyerekeket a magánoviból? Tóni, szerinted csinosabb vagyok, mint az a tehén barátnőm? Hogyhogy melyik? Hát tudoood...”

 

Az írás az Indexen folytatódik.

 

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
4    *    5    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.