Ez volt az arrogáns Orbán „köteles beszéde”
A Putyinnal kötött Paks-paktum buktathatja meg Orbánt. Nem elsősorban az energia-stratégiájuk tartalma, még csak nem is az oroszok felé nyitás politikája.
Ez volt az arrogáns Orbán „köteles beszéde”

Mindezt megemésztené a magyar választó, akit „hagyományosan” kevéssé érdekel a külpolitika, és általában semmi sem izgatja, ami döntően meghatározza mozgásterét generációkon át.

 

A módszer és a stílus azonban, ahogyan mindezt Orbán csinálja, ráomolhat.

 

Emlékezetes bukások példáit sorolta egy ismert elemző kedden egy rádióbeszélgetésben. Ki gondolta volna 1997-98 fordulóján, hogy Horn Gyula kormánya nem folytathatja? Aztán jött a közvéleményt hidegzuhanyként érő paktum Bős-Nagymarosról. A felháborodás még a baráti média szervilis hozzáállása ellenére is nőttön-nőtt. Horn lépése arroganciát árult el, amit sok választó nem tudott megbocsátani.

 

Hasonló történet a 2002-es választási kampányban előkerült Kövér-féle „köteles beszéd” hatása. Bruck Gábor készséggel elhiszi, hogy Kövér esetleg „nem úgy gondolta”, csakhogy a beszédet megismerő választók nagyon is ráismertek Orbán, Kövér és a többiek kormányzásuk során tanúsított arroganciájára. El is zavarták őket.

 

A teljes írás az Egyenlítő TV blogon olvasható.

 

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
9    *    3    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.