Erő, próba
Az alacsony kamattal és gazdasági racionalitással ellenünk támadó IMF s a demokratikus elkötelezettséggel bennünket leigázni kívánó Európai Unió támadását visszavertük, bátran megmutattuk, hogy mi nem leszünk a Brüsszel nevű Moszkva gyarmata - írja Mátyás Győző a 168 óra Online-on megjelent jegyzetében. 

A The Economist nyilvánvaló rosszindulattól vezérelt cikkírója a maga ferdítésbajnokos mivoltában ezt úgy kommentálta, hogy „sokan a tiltakozók közül az EU-t és az IMF-et támadó plakátokat vittek, és vélhetőleg nem voltak tudatában annak, hogy miközben ők az ország szuverenitásáért vonulnak fel, Orbán úr arra készül, hogy feladja azt Brüsszelben”. Ennek a cikknek már a címe is – Magyarország meghátrál – szörnyű tájékozatlanságról árulkodik, és becsmérli az unortodox hősi küzdelem nagyszerűségét.Tény viszont, hogy az egzaltált nyugati politikai körök mintha megnyugodtak volna, átmenetileg abbahagyták a tamtamverést, s mivel konstatálták a magyar kormányfő békülékenyebb hangját és kompromisszumkészségét, a forint is alábbhagyott a hullámvasutazással, a befektetők meg így egy fokkal kevésbé kockázatos terepnek minősítettek minket Mianmar-alsónál.

 

A nyugatnak azt mondjuk, hogy nekünk szinte nincsenek is feltételeink a tárgyalások során, ha kell, kifényesítjük az IMF nevű helytartó úr cipőjét is, csak adják ide a zsozsót, és lám, a sok hülye demokrata ettől megnyugszik.Itthon meg azt szajkózzuk, hogy pusztán néhány nevetséges technikai jellegű kérdésben hátrálunk meg, tessék csak megnézni, mibe kötnek bele ezek a fafejű technokraták, hát hogy mennyi legyen a jegybankelnök fizetése, ebből is látszik, hogy ezek a zemberek helyett a bankok pártján állnak, meg hogy egy ilyen szemenszedett offshore lovag tegyen-e esküt a hazája alkotmányára. Na szép. Ugye, hogy egy csomó tájékozatlan, dogmatikus idiótával szemben kell nekünk győzelemre vinni a nemzeti együttműködés rendszerét, a nemzeti együttműködés rendszerét, a nemzeti együttműködés rendszerét... (megakadt, na).

A teljes cikket a 168 óra Online-on olvashatja el.

 

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
0    -    8    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.